szerző:
hvg.hu

Kis híján megölte volt barátnőjét egy 25 éves férfi Budapesten, hogy megszerezze a pénzét. Egy vascsővel verte fejbe többször, miután egy haverja segítségével bejutottak a nő lakásába. 180 ezer forintot vittek el, ebből százezret már a lépcsőházban elhagytak. Mindkét támadót elkapták és vádat emeltek ellenük.

Egy 25 éves férfi tavaly januárban ismerkedett meg egy társkereső oldalon a nővel, de már március közepén szétmentek. Tudta azonban, hogy hol lakik a nő és a családja, sőt, azt is, hol tartják otthon a pénzüket. Kitalálta, hogy az egyik haverjával pénzt szereznek az exétől.

Tavaly április 16-án reggel elmentek a nyolcadik kerületi házhoz, ahol a nő lakik a családjával. Azzal a kamu szöveggel csengettek fel, hogy szórólapot hoztak. Pont a nő engedte be őket.

A 20 éves haver kopogott be a lakás ajtaján, mert tudták, hogy a 25 éves férfit nem engednék be. A kukucskálónyíláson nem is látszott, hogy más is van az ajtó előtt, így a nő kinyitotta. Volt barátja ekkor előlépett, belökdöste a nappaliba, és ott elkezdte ütni a fejét egy 35 centis vascsővel. Életveszélyesen megsérült, a földre esett.

A két férfi átkutatta a lakást, nagyjából 180 ezer forintot találtak, és gyorsan megléptek, miután megszólalt a kapucsengő jelezve, hogy valaki hazajött. Menekülés közben a pénzből még a lépcsőházban elhagytak százezer forintot, amit a rendőrök megtaláltak.

A két budapesti férfi házi őrizetben van, kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete miatt emeltek vádat ellenük. A törvény szerint tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik őket, ha kimondják bűnösségüket.