szerző:
MTI

Az Oktogonhoz közeli autós incidens során három fiatalember bántalmazott két személyt - pontosította a rendőrség az MTI korábbi információját kedden kora este.

A hivatalos tájékoztatás szerint kedden 18 óra körül – a Budapesten zajló október 23-i rendezvényektől függetlenül - közúti incidens történt a Teréz körúton. A rendőrség adatai szerint két autó állt meg egymás mellett az úton, a járművek utasai szóváltásba keveredtek, amely dulakodássá fajult. Az egyik autóból kiszálló három személy bottal és boxerrel ütlegelni kezdte a másik gépkocsi két utasát.

A mentőktől a rendőrség azt a tájékoztatást kapta, hogy az egyik sérült súlyos koponyasérülést, másikuk nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A helyszínre érkező rendőrök a közbiztonságra veszélyes eszközöket elvették, mindhárom elkövetőt előállították. A rendőrség a közleményben külön kitért arra is, hogy a korábbi hírekkel ellentétben a gépkocsik átvizsgálásakor Molotov-koktélt nem találtak.

A helyszínen az MTI tudósítójának a sértettek elmondták: a rájuk támadó kopaszra nyírt fiatalemberek azt kiabálták feléjük, "mocskos zsidók".

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Itthon

Zsidózott is a cigányozó etika könyv

Félremagyarázó és előítéletes az egyik általános iskolásoknak szóló etika könyv kisebbségekkel foglalkozó fejezete – véli az oktatási ombudsman. A kiadvány szerzőjének és az azt megjelentető Apáczai kiadónak nem ez az első előítéletes megállapításokat tartalmazó tankönyve.

hvg.hu Itthon

Zsidózás-e a díszzsidózás?

A hétfő nem válik az MSZP díszére. Bejelentették, bojkottálják a parlament rendkívüli ülését. Emellett még visszalépett a jelöltségtől a díszzsidózó jelöltjük is.

MTI Itthon

A bíróságnak továbbítják a Budaházy-felvételeket

A rendőrség továbbítja a bíróságnak a Budaházy Györgyként hétfőn a Szabadság téren felszólaló férfiről készült felvételt - mondta Tafferner Éva, a BRFK szóvivője, hangsúlyozva, hogy Budaházy kényszerintézkedésének esetleges megváltoztatásáról a nyomozási bíró és nem a rendőrség jogosult dönteni.

MTI Itthon

Megtalálták az egyik verekedő-zsidózó fiatalt

A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói megtalálták az egyik verekedő fiatalt, aki múlt szombaton keveredett összetűzésbe egyetemistákkal Szegeden; az eddigi adatok szerint nem faji vagy politikai nézetkülönbség okozhatta a vitát - közölte a rendőrség.

MTI Itthon

Helyrerakták Tomcat zsidózását, a TV2 fogadkozik

A legfőbb ügyészhez fordult a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) a TV2 kedd reggeli Mokka című műsora miatt, amelyben a Tomcat néven is ismert Polgár Tamás a Talmudra hivatkozva idézett felháborodást keltő mondatokat; a Mokka főszerkesztője az ügy kapcsán elmondta: legközelebb körültekintőbbek lesznek.

MTI/hvg.hu Itthon

Tömegoszlatással végződött az ünnepségsorozat

Zászlófelvonással indult, Fidesz-gyűléssel folytatódott az 1956-os forradalomra emlékező ünnepségsorozat. Hangoskodók voltak, de rendbontás nem. Egészen estig, amikor az Alkotmány utcában szétoszlattak egy csoportot. Olvasson fordított időrendben!