szerző:
hvg.hu

Vissza kell fizetnie az előleget annak a cégnek, melynek Drégelypalánkra tervezett – és a sajtóban csak „kutyafitneszként” emlegetett – beruházását egy londoni székhelyű szervezet néhány hete a legértelmetlenebb uniós projektek listáján a kétes értékű első helyre sorolta - írja a Bruxinfo.

Kutyafitnesz – a sajtóban ezen a néven híresült el az a beruházás, amelynek keretében a Gyrotech Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. „életminőség- és egészségmegőrző termékcsalád és állat-életprogram kialakítását” tervezte kutyák számára. A projekt nem csak itthon, hanem külföldön is feltűnést keltett, olyannyira, hogy a londoni székhelyű Open Europe elnevezésű szervezet néhány hete a legértelmetlenebb uniós beruházásnak kiáltotta ki - idézi fel a Bruxinfo.

A projekttel szemben egyébként itthon szabálytalansági eljárás indult egy az anti-lop.hu oldalon tett bejelentés nyomán – közölte a híroldal kérdésére a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség sajtóosztálya. Az NFÜ végül egy hete úgy döntött: eláll a támogatási szerződéstől. Azt, hogy pontosan milyen szabálytalanságot tártak fel, nem részletezte az ügynökség, a cégnek mindenesetre vissza kell majd fizetnie az eddig előlegként felvett 44,7 millió forintot.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!