szerző:
hvg.hu

Giró-Szász András szerint a köztársasági elnök egy intézmény, és a kormánynak pedig nem feladata véleményezni őt. Minderről péntek este az ATV-ben beszélt a kormányszóvivő.

A kormánynak egyetlen feladata, hogy a mindenkori köztársasági elnököt feltétel nélkül, minden esetben támogassa - nyilatkozta a kormányszóvivő. A műsorvezető arról faggatta, tervez-e valamit a kabinet Scmitt Pál súlyos plágiumgyanúja nyomán. Giró-Szász András határozottan állította, a kormánynak ebben az ügyben nincs teendője. A kabinet semmilyen formában nem véleményezheti a köztársasági elnökkel kapcsolatos dolgokat, ellenben támogatnia kell az államfőt, mert a köztársasági elnök egy intézmény.

A végreható hatalomnak nincsen beavatkozási lehetősége, még akkor sem, ha a plágiumgyanú bebizonyosodna. Utóbbiról egyébként a kormányszóvivő csak annyit mondott, hogy vannak pro és kontra vélemények, biztosat még nem tudni, ő se szeretne prejudikálni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!