Kövér bocsánatot kért, amiért beszólt a Parlamentben a szocialistáknak

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: parlament; Kövér László; házelnök; Schmitt Pál;

Kövér László házelnök elnézést kért az Országgyűlés házbizottságának ülésén a szocialistákra tett délutáni megjegyzése miatt - közölte levezető elnökként Latorcai János hétfőn késő este a parlament ülésén, szocialista politikusok felszólalásaira reagálva.

A házelnök Schmitt Pál köztársasági elnök lemondó beszéde után utasította rendre az államfő napirend alatti felszólalása alatt bekiabálókat. Ezután úgy fogalmazott, "engedelmükkel hozzátenném azt, ha már az elmúlt napokban a méltóságról és méltatlanságról hosszú vita kerekedett a sajtóban, hogy az önmagában méltatlan, hogy a tőlem balra helyet foglaló képviselő hölgyek és urak egyáltalán itt ülhetnek az Országgyűlésben". Kövér László kijelentését élénk taps fogadta a kormányoldalról, míg az MSZP-frakció egy része - a Demokratikus Koalícióhoz tartozó néhány független képviselőhöz hasonlóan - kivonult az ülésteremből.

Az esetet két szocialista képviselő idézte fel a hétfő késő esti órákban. Harangozó Tamás és Gúr Nándor az új országgyűlési törvényjavaslat részletes vitájában azt kifogásolta, hogy a képviselői felszólalásokkal szerintük egyébként elég szigorú erkölcsi mércét támasztó előterjesztés nem foglalkozik azzal, ilyen esetekben ki vehetné el a házelnöktől a szót, illetve a tervezett őrség kivezethetné-e Kövér Lászlót.

Fotó:

Harangozó Tamás közlésére reagálva Latorcai János, a Ház ülését levezető elnök megerősítette, Kövér László a hétfő esti házbizottsági ülésen - Tóbiás József szocialista frakcióigazgató és Ujhelyi István, a parlament szocialista alelnöke felvetésére - elnézést kért kijelentése miatt. A szocialista Bárándy Gergely felvetette, hogy a házelnöknek a parlament előtt is bocsánatot kellene kérnie.

 

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X