szerző:
hvg.hu

Csütörtökön újabb tüntetés volt Zuglóban azután, hogy a múlt héten több százan demonstráltak a XIV. kerületben Papcsák Ferenc, a kerület polgármestere ellen.

A múlt heti tüntetést az LMP, az MSZP, a DK, a ZÉK és a Szolidaritás szervezte. A rendezvényen akkor ott volt Tétényi Éva, esztergomi polgármester is, valamint felszólalt Nagy Navarró Balázs, a Tiszta Kezek mozgalmának tagja mint zuglói lakos.

A zuglóiak akkor az évi több tízezer forintos kommunális adó bevezetése és a Hermina úti szakrendelő bezárása ellen tüntettek, és tiltakoztak az ellen is, hogy a Papcsák vezette önkormányzat jelentősen csökkentette a szociális segélyekre fordítható összeget.

Fotók a tüntetésről - kattintson a képre!
©

Most a Tiszta Kezek szervezte a demonstrációt azért, hogy ne zárják be a Hermina úti rendelőintézetet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!