szerző:
hvg.hu

Filmforgatás miatt módosított útvonalon közlekedik majd több autóbusz június 16. és 19. között az Üllői út és a Baross utca egyes szakaszain - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Szombattól kezdődően négy napon át több autóbuszjárat is módosított útvonalon fog közlekedni az Üllői út Szabó Ervin tér és Ferenc körút közötti, illetve a Baross utca Szabó Ervin tér és Mária utca közötti szakaszán az A Good Day to Die Hard című Bruce Willis-film forgatása miatt - közölte a BKK.

A forgatáshoz kapcsolódóan  június 16-án, szombaton 3 órától várhatóan június 17-én, vasárnap 22 óráig először az Üllői út Szabó Ervin tér és Ferenc körút közötti szakaszát zárják le a VIII. és IX. kerületben.

©

A lezárás miatt a 115-ös, a 914-es, a 914A, a 950-950A és a 979-979A, valamint a Múzeumbusz 4 jelzésű autóbuszok a Kálvin tér M megállóhelyet követően terelve, a Baross utca – Mária utca útvonalon érik el a Corvin-negyed M állomást (Ferenc körutat); a 115-ös autóbusz a Köztelek utcánál nem áll meg, viszont a Szentkirályi utcánál és a Mária utcában ideiglenes megálló létesül; az ellenkező irányban a 914, 914A, 950, 950A, valamint a Múzeumbusz 3 jelzésű autóbuszok Kinizsi utcától (Mária utcától) a Kálvin térig szintén terelve közlekednek, ez az útvonal-módosítás azonban megállóhelyet nem érint.

A Szabó Ervin térnél az Üllői út forgalmát a forgatás alatt 3-5 percre megállíthatják.

Június 18-án, hétfőn hajnali 3 órától várhatóan június 19-én, kedden 22 óráig a Baross utca Szabó Ervin tér és Mária utca közötti szakasza lesz lezárva a VIII. kerületben.

A lezárás idején a 9-es, 83-as, 109-es és 909-es jelzésű járatok a Kálvin tértől terelve, az Üllői út - József körút útvonalon érik el a Harmickettesek terét; a Szentkirályi utca megálló kimarad, de valamennyi járat megáll majd a Köztelek utcánál (az 15-ös és 115-ös autóbuszok megállójában); az ellenkező irányban a 9-es, 109-es és 909-es jelzésű autóbuszok a Harminckettesek terétől szintén terelve, a Mária utca – Üllői út útvonalon érik el a Kálvin teret. A buszok a Szentkirályi utcában nem állnak meg, de megállnak az Üllői út – Mária utca kereszteződésénél.

Ezen kívül a Kálvin téren nem a szokásos megállóban, hanem az Üllői úton, a Szabó Ervin tér után lehet fel- és leszállni a járművekről, a 83-as járat pedig a lezárás idején szóló járművekkel közlekedik.

A Múzeum körúton a Baross utca torkolatánál is forgatnak, ezért a Deák Ferenc tér M irányú, Kálvin tér M elnevezésű megállót a 9, 109, 909, 914, 914A, 950 és 950A jelzésű autóbuszok esetében a 80 méterrel hátrébb, a 979 és 979A jelzésűek esetében 40 méterrel előrébb helyezzük.

A Kálvin térnél az Astoria irányú Múzeum körúti sávok, valamint a 47-49-es villamosok forgalmát 3-5 percre megállíthatják.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!