szerző:
hvg.hu

Magyar nyelvű blogot indít a Gawker Media, amelynek szerkesztője Szily László, az Index jól ismert szerzője, a Blog.hu egykori vezetője lesz. Szily több mint tíz év után távozik az Indextől - írja a Kreatív Online.

December elsejével távozik az Indextől Szily László, a portál egyik legismertebb szerzője, aki korábban a szintén az Indexhez tartozó Blog.hu tartalmi felelőse - írja a Kreatív Online. Az újságíró nem távolodik el az online médiától, sőt a blogolástól sem, ugyanis a világ egyik legnagyobb bloghálózata, a Gawker Media hamarosan magyar nyelven induló új blogját fogja írni és szerkeszteni - írja a lap.

A blog a tervek szerint január elején indul és a Gawker frissen fejlesztett publikálási platformját, a Kinját használja majd, a neve pedig elképzelhető, hogy Kinja.hu lesz, bár ez még nincs véglegese eldöntve – mondta el Szily László a Kreatívnak. Arról szól majd, „ami engem érdekel” - mondta a leendő blogról Szily. Vannak már konkrét elképzelései, de "minden nagyban alakulhat a jövőben, nyilván a blog némileg a Gawkerre fog hasonlítani, lesznek tehát médiás, popkulturális témák, nagyvárosi kultúra, szórakoztató politika, netes topikok".

Szily hangsúlyozta, hogy semmilyen megkötést nem kaptak, gyakorlatilag bármivel foglalkozhatnak, ami szerintük érdekes, a hangsúly „a kompromisszummentes szórakoztatáson” lesz.

A New York-i székhelyű Gawker Media jelenleg olyan ismert blogokat működtet, mint a Deadspin, a Gawker, a Gizmodo, az Io9, a Jalopnik, a Jezebel, a Kotaku vagy a Lifehacker.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!