szerző:
MTI

Térfigyelő kamerákat üzemeltek be pénteken a Margit híd budai hídfőjénél és a Margit körút első szakaszán a bűncselekmények visszaszorítása érdekében - közölte Láng Zsolt II. kerületi polgármester.

A frekventált területen a nagy átmenő forgalom eddig jó terepet adott a bűnelkövetéshez, a kamerarendszer bővítése ezért komoly segítség lesz a környéken járőröző kerületi rendőröknek és a Városrendészet közterület-felügyelőinek - mondta a polgármester. Felidézte, hogy egy hónapja a Margit híd budai hídfőjénél kábító hatást kiváltó itallal kínáltak meg egy férfit, aki eszméletét vesztette, majd ezután kirabolták.

Láng Zsolt az eddigi tapasztalatokat összegezve azt mondta, a már kamerákkal figyelt közterületeken - például a Fény utcában és környékén - jelentősen javult a közbiztonság, a híd környékén is erre számítanak. Az új kamerák éjszaka is jó minőségű felvételeket továbbítanak a nap 24 órájában működő vezetésirányítási központba.

A kamerák a Margit körútról, a Frankel Leó út mindkét szakaszáról, a HÉV-aluljáróról, és az Árpád fejedelem útjáról készítenek felvételeket, és további egy készülék figyeli az Elvis Presley parkot. A polgármester felidézte, nemrég rendészeti központot adtak át a pesthidegkúti városrészben is, ahol ugyancsak kamerák vigyázzák a rendet a Bánffy György Emlékparkban és a Máriaremetei bazilika parkjában.