szerző:
MTI-OS

A Jobbik állítása szerint jogerősen nekik adott igazat a bíróság, mert nem volt alkalmuk kifejteni álláspontjukat a csatorna műsorában. Korábban az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a TEK vezetője a Jobbikkal kapcsolatos állításokat tett.

Jogerősen pert nyert az ATV ellen a Jobbik - tudatta a párt hétfőn közleményben.

2012 augusztusában Hajdu János, a Terrorelhárító Központ vezetője határozott politikai véleményt fogalmazott meg a Jobbikkal kapcsolatban az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Hajdu erős csúsztatásokba is bocsátkozott, és megpróbálta összemosni a nemzeti pártot egyes bűncselekményekkel. Tette mindezt Kálmán Olga műsorvezető "objektív" asszisztálása mellett - írta a Jobbik.

A Jobbik kifogással élt a csatornánál annak érdekében, hogy a kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében biztosítsanak lehetőséget a Jobbik képviselőjének reagálni a műsorban elhangzott képtelen állításokra. Az ATV a kifogásra nem válaszolt, így a Jobbik panaszeljárást indított a Médiahatóságnál. A Médiahatóság a Jobbiknak adott igazat, az ATV azonban a Médiatanácsnál megfellebbezte a hatóság döntését, de itt is elbuktak - ismertette az ügyet a Jobbik.

Hétfőn az ügyben eljáró illetékes bíróság ítéletében kimondta, hogy az ATV megsértette a kiegyensúlyozottság követelményét, amikor nem adott lehetőséget a Jobbiknak reagálásra. Az ítélet jogerős, így az ATV-nek teljesítenie kell a végzésben foglaltakat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!