szerző:
MTI-OS

A Jobbik állítása szerint jogerősen nekik adott igazat a bíróság, mert nem volt alkalmuk kifejteni álláspontjukat a csatorna műsorában. Korábban az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a TEK vezetője a Jobbikkal kapcsolatos állításokat tett.

Jogerősen pert nyert az ATV ellen a Jobbik - tudatta a párt hétfőn közleményben.

2012 augusztusában Hajdu János, a Terrorelhárító Központ vezetője határozott politikai véleményt fogalmazott meg a Jobbikkal kapcsolatban az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Hajdu erős csúsztatásokba is bocsátkozott, és megpróbálta összemosni a nemzeti pártot egyes bűncselekményekkel. Tette mindezt Kálmán Olga műsorvezető "objektív" asszisztálása mellett - írta a Jobbik.

A Jobbik kifogással élt a csatornánál annak érdekében, hogy a kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében biztosítsanak lehetőséget a Jobbik képviselőjének reagálni a műsorban elhangzott képtelen állításokra. Az ATV a kifogásra nem válaszolt, így a Jobbik panaszeljárást indított a Médiahatóságnál. A Médiahatóság a Jobbiknak adott igazat, az ATV azonban a Médiatanácsnál megfellebbezte a hatóság döntését, de itt is elbuktak - ismertette az ügyet a Jobbik.

Hétfőn az ügyben eljáró illetékes bíróság ítéletében kimondta, hogy az ATV megsértette a kiegyensúlyozottság követelményét, amikor nem adott lehetőséget a Jobbiknak reagálásra. Az ítélet jogerős, így az ATV-nek teljesítenie kell a végzésben foglaltakat.