szerző:
hvg.hu

A rendőrség cáfolta az Index információját, miszerint rendőr rokona miatt mindent elnéztek a Hende Csaba honvédelmi miniszter balesetét okozó ralisnak, és "a versenyzőnek a szécsényiek szerint magas rendőri vezető az egyik rokona".

Mégis volt magas rendőri vezető rokona V. Mártonnak, a múlt heti balesetet okozó raliversenyzőnek, aki a társaival illegálisan lezárt úton ütközött a Hende Csaba honvédelmi minisztert szállító gépkocsival. Havasi Zoltán korábbi Nógrád megyei rendőrfőkapitány, majd kormánypárti szécsényi önkormányzati képviselő az: a Nemzeti Közszolgálati Egyetem jelenlegi docense V. Márton húgának férje volt – írta az Index.

A lap korábban azt írta: több szécsényi lakos egybehangzó állítása szerint összeköttetésére hivatkozva száguldozhatott a környéken V. Márton, a miniszteri autót rommá törő versenyző. A szécsényiek szerint V.-nek magas rendőri vezető volt az egyik rokona, és ezt gyakran hangoztatta is. A helyiek tudni vélik, hogy a szécsényi rendőrök mindent elnéztek neki. Felsőbb rokoni kapcsolatára hivatkozva le tudta szerelni az útlezárások miatt intézkedni készülő rendőröket is, mondják.

A rendőrség oldalán hétfőn kommentár nélkül, betűhíven közreadták az Index újságírójával folytatott levelezést, valamint az azt követően megjelent cikket az index.hu portálon.

©

A rendőrség levele szerint cáfolták az Index azon értesülését, hogy "rendőr rokona miatt mindent elnéztek a ralisnak" és "a versenyzőnek a szécsényiek szerint magas rendőri vezető az egyik rokona". Azt írják: V. Márton dr. Havasi Zoltán volt Nógrád megyei rendőrfőkapitánynak volt a sógora, tehát "Havasi Zoltán – jelenleg, egyebekben relatíve hosszú idő óta – nem áll rokoni kapcsolatban V. Mártonnal, jelenleg, egyebekben relatíve hosszú idő óta – nem rendőri vezető (a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Közrendészeti és Alkalmazott Vezetéstudományi Intézet Rendészeti Vezetéstudományi Tanszék főiskolai docense) és jelenleg, egyebekben relatíve hosszú idő óta – nem rendőr".

A rendőrség emlékezteti a lapot, hogy a médiatartalom-szolgáltatók egybehangzó közlései szerint V. Mártonnal szemben számos rendőrségi eljárás zárult le, illetve van folyamatban. "Amennyiben a médiatartalom-szolgáltatók közlései ebben a vonatkozásban megfelelnek a valóságnak – a rendőrség azokat nem cáfolta –, úgy mivel magyarázza, hogy azokat „nem nézték el a ralisnak”?" – teszik fel a kérdést a lap újságírójának. "A rendőrség – a fentiek alapján – mindenben fenntartja a közzétett cáfolatot" – tették hozzá.

Mint arról beszámoltunk: a karambol a Nagylóc és Zsunypuszta közötti szerpentines szakaszon történt, amelyet az MTI információi szerint egy szécsényi raliversenyző-páros engedély nélkül le akart zárni. Szemtanúk beszámolója szerint a honvédségi autó megkülönböztető jelzést használva kerülte ki az illegális lezárást jelző embert, majd nem sokkal később karambolozott a ralisokkal.

A minisztert és a balesetet okozó sofőrt helikopterrel, Hende Csaba sofőrjét és a miniszter tanácsadóját pedig mentőautóval vitték a Honvédkórházba, a raliversenyző navigátora került a balassagyarmati kórházba.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!