szerző:
OS

Április 7-től súlyos büntetés jár a szabálytalanul parkoló autósoknak a Keleti pályaudvarnál - hívta fel a figyelmet a változásra a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósága.

Az M4-es metró átadásával a VIII. kerületi Keleti pályaudvar Kerepesi út felőli fizető parkolójának funkciója megváltozott: a területen megszűnt a nyilvános parkolás, helyette trolivégállomást, valamint a taxik és a MÁV-gépkocsik számára fenntartott várakozóhelyeket alakítottak ki. Parkolni a pályaudvar Thököly út felőli oldalán lehet - jelezte az Országos Sajtószolgálatoz eljuttatott közleményében a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság.
 
A megváltozott közlekedési rendre behajtani tilos táblák figyelmeztetik az autósokat. A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság közterület-felügyelői több mint egy hete hívják fel az autósok figyelmét a tilalomra, a kihelyezett táblákra, illetve a terület megváltozott funkciójára. Parkolni a továbbiakban a pályaudvar Thököly út felőli oldalán lehet.

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai egyelőre csak figyelmeztettek, de április 7-től a szabálytalanul várakozó autókat elszállítják, emellett a szabálytalan parkolás pénzbírsággal is jár a gépjármű-tulajdonos számára. A "behajtani tilos" jelzőtábla figyelmen kívül hagyása 30 000 forintos közigazgatási bírságot, a jármű elszállítása pedig 20 000 forintos közigazgatási eljárási díjat és napi 1 200 forintos jármű tárolási díjat von maga után - írták.