szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A választási szakértőnek „költségvetési megszorítások miatt” kellett távoznia.

Tóth Zoltán
©

Megszüntették az óraadói státuszát Tóth Zoltán választási szakértőnek – ezt maga az érintett mondta el a hvg.hu-nak. Tóth Zoltán szerint elbocsátásának indoka az ELTE részéről „költségvetési megszorítás” volt, „még ha ez az oktatási színvonal jelentős csökkenésével is jár”.

A választási szakértő 1999-től 2002-ig az Alkotmánybíróság főtanácsadójaként tevékenykedett, majd 2002-től 2004-ig az akkor alakult Medgyessy-kormány belügyi tárcájának közigazgatási államtitkára volt. Az ELTE-n 1998 óta adott órákat.

Úgy tudjuk, kurzusai megtartására Mráz Ágostont, a Nézőpont Intézet vezetőjét kérték fel, aki tanársegéd (korábban azt írtuk: óraadó, a pontatlanságért elnézést kérünk) a Politikatudományi Intézetben.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!