szerző:
MTI

A Fidesz frakcióvezetője szerint "csak a vak nem látja", hogy a Magyar Nemzet, a Hír TV és a Lánchíd Rádió egyre közelebb kerül a szélsőjobbhoz. Rogán Antal hétfőn az M1 műsorában azt mondta: a kormánypárt korábban úgy döntött, hogy a sajtóosztályuk többé nem szervez kötelező programot fideszes politikusoknak ezekbe a médiumokba.

Mindenki ismeri azokat a tényeket, hogy a Magyar Nemzet, a Hír TV, a Lánchíd Rádió tulajdonosa meglehetősen durva kifejezésekkel és teljesen indokolatlan vádakkal illette Orbán Viktor miniszterelnököt, bocsánatkérés pedig a mai napig nem született – mondta Rogán Antal.

Ezért szerinte teljesen természetes, hogy "erre mi is reagálunk". Ezzel kapcsolatban idézte Kövér László házelnöknek, a Fidesz választmányi elnökének azt az interjúját, amelyben reagált a történtekre.

"Ennek az interjúnak az eredményeként" a Fidesznek volt egy frakcióülése, amelyen abban maradtak: a párt sajtóosztálya többé nem szervez kötelező programot egyetlen képviselőnek, államtitkárnak, miniszternek sem a Magyar Nemzetben, a Hír TV-ben és a Lánchíd Rádióban – közölte Rogán Antal. Arra a kérdésre, hogy ettől függetlenül a fideszes képviselők, ha akarnak, mehetnek-e ezekbe a médiumokba, azt felelte: ez az ő személyes döntésük.

"Az azóta eltelt időszakban csak a vak nem látja, hogy egyébként ez a három orgánum egyre közelebb kerül a szélsőjobbhoz, illetve a szélsőjobb nézeteihez" – mondta a frakcióvezető. Arra a kérdésre, hogy egy "Simicska-Jobbik-tengely" kialakulásáról beszél-e, úgy reagált: "hogy kialakul-e, azt majd meglátjuk, de hogy van a dolgoknak egy természetes gravitációja ebbe az irányba, az egyre jobban látszik".

Az Altus Zrt. európai uniós megbízásáról Rogán Antal az M1-en úgy fogalmazott: eddig sem volt kétsége afelől, hogy kik írják az olyan abszolút elfogult kritikákat, mint amilyen például a Tavares-jelentés volt. Hozzátette: azt azonban felháborítónak tartja, hogy nemcsak hogy kiderül, a volt kormányfő cége készíti majd a kormányt minden bizonnyal elmarasztaló jelentéseket, hanem ezért még fizetnek is Brüsszelből, "ami ki tudja, hova kerül", esetleg bekerül a Gyurcsány Ferenc vezette DK kasszájába.

A Fidesz frakcióvezetője jelezte: az ügyet biztosan szóvá teszik majd a megfelelő brüsszeli fórumokon.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!