szerző:
hvg.hu

Szijjártó Péter állítja, nem indult ellene vagyonosodási vizsgálat, és nem is tud ilyenről.

Bár az RTL Klub csütörtökön arról számolt be, hogy a DK-s Vadai Ágnes kezdeményezésére vizsgálatot indított az adóhatóság Szijjártó Péter külügyminiszter ellen, Szijjártó tadadja, hogy ilyesmiről szó lenne.

A tévécsatorna úgy tudja, a NAV azt tudatta Vadaival, hogy "megtették a szükségessé vált intézkedéseket", Szijjártó azonban már akkor úgy nyilatkozott, hogy nem tud vizsgálatról.

Pénteken a miniszter közleményt adott ki, amelyben azt írták, valótlanak a sajtóban megjelent állítások, mert Szijjártó Péter ellen nem indított vagyonosodási eljárást a NAV, ha ugyanis lenne ilyen eljárás, az azzal kezdődött volna, hogy Szijjártó Pétert erről levélben értesítik.

"Értesítés a NAV-tól nem érkezett, így határozottan állítható, hogy ilyen vizsgálat nem indult, nyilvánvalóan azért, mert a NAV nem talált okot a vizsgálat elindítására" – írták.

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!