szerző:
hvg.hu

Szijjártó Péter állítja, nem indult ellene vagyonosodási vizsgálat, és nem is tud ilyenről.

Bár az RTL Klub csütörtökön arról számolt be, hogy a DK-s Vadai Ágnes kezdeményezésére vizsgálatot indított az adóhatóság Szijjártó Péter külügyminiszter ellen, Szijjártó tadadja, hogy ilyesmiről szó lenne.

A tévécsatorna úgy tudja, a NAV azt tudatta Vadaival, hogy "megtették a szükségessé vált intézkedéseket", Szijjártó azonban már akkor úgy nyilatkozott, hogy nem tud vizsgálatról.

Pénteken a miniszter közleményt adott ki, amelyben azt írták, valótlanak a sajtóban megjelent állítások, mert Szijjártó Péter ellen nem indított vagyonosodási eljárást a NAV, ha ugyanis lenne ilyen eljárás, az azzal kezdődött volna, hogy Szijjártó Pétert erről levélben értesítik.

"Értesítés a NAV-tól nem érkezett, így határozottan állítható, hogy ilyen vizsgálat nem indult, nyilvánvalóan azért, mert a NAV nem talált okot a vizsgálat elindítására" – írták.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!