szerző:
hvg.hu

A Cpont ezen a héten annak járt utána, hogy miért nem szedi darabokra a két politikust melegnek nevező Ungár Klárát a "ballib sajtó." Ungár nem nyilatkozott, viszont Kocsis Máté leszögezte, hogy ő "nem buzeráns", és be is perelte a politikusnőt. Kocsis arról is beszélt, hogy szerinte egy piac parkolója kiváló helyszíne lehetne a Pride-nak.

Simicska Lajos nagy napja után a Célpont négy munkatársa felmondott és egy ma már klasszikusnak számító videóban jelentette, be, hogy "Orbán nem geci!" Ezért egy ideig nélkülöznie kellett mindenkinek a műsort. A jobbikos N1TV-hez távozó Kisberk Szabolcs kiválása után a korábbi stáb Cpont címen folytathatta a munkát, immár nem a Hír TV kötelékében, de a korábbi színvonalhoz hű minőségben.

Legfrissebb műsorukban annak jártak utána, hogy miért maradt következmények nélkül Ungár Klára, korábbi fideszes, későbbi SZDSZ-es, jelenleg szemás politikus facebookos kirohanása, amelyben Szájer József fideszes EP-képviselőre, és Kocsis Mátéra, a VIII. kerület polgármesterére melegként utalt. Mindezt azok után, hogy Orbán Viktor az Index kérdésére zavarában meglehetősen furcsán válaszolt, és megköszönte a magyarországi melegeknek, hogy nem provokálnak. A miniszterelnökben annyira benne ragadt a téma, hogy legutóbbi beszédében, amelyben az elmúlt öt év kormányzását értékelte megjegyezte, hogy Matolcsy György jól néz ki, de persze "nem ferdeségből."

 

A műsorból sajnos nem igazán derül ki, hogy miért van az, hogy Ungárt nem cincálja szét a "polkorrektségre" sokat adó "ballib sajtó", viszont Kocsis Máté parádésan reagál az őt ért "vádra." Nem lacafacázik, azt mondja a kamerába: "Nem vagyok buzeráns!" Kocsis arról is beszélt, hogy ha ő mondott volna ilyet, már biztosan meghurcolták volna, Ungár kijelentése viszont következmények nélkül maradt. A polgármester beperelte Ungárt, mert "nem vádolhat valaki büntetlenül egy családapát buzeráns viselkedéssel."

A videóban a Pride-ról is kérdezik Kocsist, aki elismeri, hogy a Fővárosi Közgyűlésben felmerült, hogy kitiltanák a Budapest Pride-ot az Andrássy útról, mert "provokatív eseménynek" nincs helye világörökségi területen. Sőt, Kocsis egy alternatív helyszínt is megemlít, a Nagybani Piac parkolóját. Majd hozzáfűzi, hogy erről nem dönthet a közgyűlés, mert a gyülekezési jog hatálya védi a Pride-ot.

Zárszóként a műsorvezető megjegyzi, hogy valószínűleg az EU-nak sem tetszene, ha kitiltanák a melegfelvonulást a belvároból, majd lecsap egy magas labdát:

Bőrtangások kamionjai helyett lehet, hogy Brüsszel ideológiai tankjai fognak végiggördülni az Andrássy úton.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!