szerző:
hvg.hu

Felcsúton sem mehet minden tökéletesen, halasztást kért a pályázatot nyert Mészáros Lőrinc polgármester érdekeltségéhez tartozó alapítvány a felcsúti kisvasút megépítésében, mert nem készült el a határidőig a kivitelező a munkálatokkal.

A felcsúti kisvasutat 2013-ban nyilvánította kiemelt beruházássá a kormány, emellett közel 900 millió forint támogatást is juttattak az építkezést válló alapítványnak, mely Mészáros Lőrinc polgármester érdekeltségébe tartozik. Az alapítvány azonban csúszásba került a beruházással, októberutolsó napján kellett volna befejezni az építkezést - tudta meg az RTL Klub. Mészárosék emiatt halasztást kértek a projekt lezárásához a Nemzetgazdasági Minisztériumnál, erre lehetőségük is volt.

A csúszás okai nem ismertek, sem a polgármester, sem a kivitelező nem válaszolt a csatorna kérdéseire. A teljes vonal az Orbán Viktor miniszterelnök felcsúti háza mellett álló Pancho Arénától a település központján át egészen a felcsúti arborétumig húzódna, mindössze ezzel a három megállóval. A projekt érdekessége, hogy a költségvetési hatástanulmányban napi 7,5 ezres forgalommal számoltak, emiatt az EU vizsgálatot is indított, ugyanis nem túl valószínű, hogy ezt az átlagot hozni tudná a kisvasút.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!