szerző:
hvg.hu

Olyan zsidózásra ragadtatta magát Szentgotthárd fideszes polgármestere, amely úgy hangzik, mintha a háttérhatalom rendelte volna meg a kormánypárt lejáratására. Az izraeli nagykövetség elítélte a városvezető kijelentéseit.

Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere egy november 16-i rendkívüli önkormányzati testületi ülésen állt neki zsidózni.

Alig három nappal a párizsi halálos merényletsorozatot követően a polgármester arról kezd beszélni a Nyugat.hu hangfelvétele szerint, hogy az, ami Párizsban történt, az a zsidó állam és üzleti körök aknamunkája annak érdekében, hogy a keresztény Európát az iszlám ellen hangolja.

Huszár megdöbbentő zsidózása leginkább olyan, mintha bizonyos "üzleti körök" rendelték volna meg a Fidesz–KDNP lejáratására, Huszár ugyanis ezen pár színeiben lett újra polgármester 2014-ben.

Huszárnak arról jutottak eszébe a zsidók, hogy a kormány menekülttábort akart létesíteni Szentgotthárdon (a rendkívüli testületi ülést is ennek megtárgyalására hívták össze), és fontosnak tartotta leszögezni, hogy a tábornak semmi köze Párizshoz. A testület egyébként leszavazta a kormány tervét a menekülttábor létesítésére.

A hangfelvétel megjelenése után Izrael budapesti nagykövetsége közölte, a lehető leghatározottabban elítéli Huszár Gábor kijelentését.

"A polgármester szavai ismételten bizonyítják azt, hogy vannak, akik nem tanulnak a történelemből, és továbbra is a zsidó államra, Izraelre, és a zsidókra vonatkozó összeesküvés-elméleteket és negatív nézeteket hangoztatnak" – írták a közleményben.

"Az ilyen jellegű uszítás vezetett a zsidók legnagyobb tragédiájához Magyarországon is. Sajnálatos, hogy egy közszereplő, Szentgotthárd fideszes polgármestere – aki példakép kellene, hogy legyen a választókörzetében – ilyen hamis és nevetséges állításokat mond" - tették hozzá.

A követség hozzátette, Izrael az egyetlen demokrácia a Közel-Keleten és az az ország, amely a népe ellen elkövetett több ezer terrortámadás áldozata. "A polgármester a kijelentésével összekeveri az elkövetőket és az áldozatokat" – írták.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!