szerző:
hvg.hu

Egy szülő szerint beragasztották a száját kisgyerekének ugyanabban a Bács-Kiskun megyei óvodában, amelyben egy másik kisfiút órákra megkötöztek - hangzott el az RTL Klub Híradójában.

Elképesztő fegyelmezési módszereket alkalmaztak a Bács-Kiskun megyei Kaskantyú óvodájában egy RTL Klubnak nyilatkozó szülő szerint. Az apa azt mondja, kisfiának volt, hogy leragasztották cellux-szal a száját, és volt, hogy az ágy helyett a földön kellett feküdnie. Eddig nem mertek beszélni, mondta az apa, most is csak azért, mert nemrég kiderült, hogy egy másik kisfiúval is csúnyán elbántak: legalább másfél órára lekötözték fegyelmezés gyanánt.

A pár napja nyilvánosságra került lekötözéses ügyben az óvónő azzal próbálta mentegetni magát, hogy csak pár percre kötözte meg a gyereket, mert rosszalkodott, de a szülőket ez nem hatotta meg, feljelentést tettek. A rendőrség bűncselekmény hiányában ezt az ügyet megszüntette, de a lekötözött kisfiú apja, Mezei József az RTL-nek azt mondta, nem nyugszik bele az ügybe. Kisfiukat egyébként elvitték az óvodából, most naponta 70 kilométert utaznak Kiskőrösre.

A másik, állítólagosan leragasztott szájú kisfiú apukája névvel és arccal nem vállalta a nyilatkozatot. Mivel a gyerekük közben iskolás lett, nem akarnak tenni semmit, már csak azért sem, mert másik gyerekük viszont még mindig ebbe az óvodába jár.

A Híradó stábját a kaskanytúi óvodába nem engedték be. A stábnak csak az intézmény volt vezetőjét sikerült megszólaltatnia, aki azt mondta, hogy botrány, ami történt, de úgy ismerte meg húsz év alatt volt kolléganőjét, mint aki mindig a gyerekek érdekét szolgálta.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!