szerző:
hvg.hu/MTI

Februárban találkozó ér találkozót: a kihelyezett frakcióülés után rendkívüli V4-csúcs következik, majd Moszkvába utazik a miniszterelnök.

Rendkívüli csúcstalálkozót tartanak a visegrádi négyek február 15-én Csehországban, amelynek fő témája a migrációs válság lesz – jelentette be Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök a Twitter közösségi oldalon megjelent keddi bejegyzésében. A találkozót Csehország kezdeményezte.

A négy visegrádi ország vezetői várhatóan megvitatják a schengeni határok megerősítésével kapcsolatos kérdéseket, illetve tárgyalnak egy tartalék védővonal kialakításának lehetőségéről Bulgária és Macedónia déli határain.

Orbánnak sűrű napjai lesznek: a rendkívüli V4-csúcs közvetlenül megelőzi moszkvai látogatását, a prágai találkozó előtt pedig a kihelyezett frakcióülésre kerül sor a lillafüredi Palotaszállóban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!