szerző:
hvg.hu

A soroksári földrajztanárról azt állítják, vulgáris vicceket mesél az órán, jobb jegyet ajánl szexért, és célzásokat tesz a diáklányok nemi életére. Kolléganőjét, aki a minap a nyilvánosság elé vitte az ügyet, hétfőn kirúgták. Az iskolában belső vizsgálat indult.

Rendszeresen zaklatja a rábízott diáklányokat a soroksári Qualitas Középiskola egyik tanára – állítja a férfi egyik kolléganője, aki vasárnap mindezt adásba mondta az RTL Klubnak.

A tanárnőt már hétfőn kirúgták, arra hivatkozva, hogy tanárhoz nem méltóan viselkedik és elhanyagolja munkáját. Szerinte azonban más az indok, az igazgatói irodában legalábbis azt mondták neki, hogy amit a médiában elmondott, az hazugság, ezzel tönkretette a tanár úr életét, a zaklatott gyerekeken pedig nem is látszik semmi – hangzott el a hétfő esti RTL Híradóban.

A tanárnő szerint a földrajztanár a faház mögé invitálja a lányokat, cserébe jobb jegyet ajánl nekik, a tanórákon pedig vulgáris célzásokat tesz a szexuális életükre. A kirúgott pedagógus állítja, a problémát korábban többször is jelezte az igazgatónak, de nem történt semmi.

Ugyanezt mondta egy diáklány is, aki maga kereste meg a Híradót. Elmondta: a zaklatással vádolt tanár "vagy nem tartja meg az óráit, vagy bejön és perverz vicceket mesél". Szexuális utalásokat tesz az órán, faggatózik a szexuális életükről, és már neki is felajánlott szexért jobb jegyet – állította a lány.

A Híradó úgy tudja, egy másik diák szülei feljelentést is tettek az ügyben. A szülők szerint az igazgató hétfőn egyesével hívatta be a lányokat, hogy kikérdezze őket az ügyről. Az RTL-nek azt mondta, szerdán lesz meg a belső vizsgálat eredménye, mást nem kívánt kommentárként fűzni az ügyhöz.

A hétfőn az iskola előtt időző Híradó-stábot dél körül az ott megjelenő rendőrök igazoltatták, miközben a diákok az épület bezárt ajtaja mögött toporogtak.

Az RTL Klub úgy tudja, a rendőrség egy diákot már kihallgatott a zaklatási ügyben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!