szerző:
hvg.hu

A pedagógusok sztrájkbizottsága által a parlamenthez szervezett szombati tüntetéshez csatlakozik az Oktatói Hálózat. A felsőoktatási érdekvédelmi egyesület szerint a minőségi felsőoktatás nem képzelhető el minőségi alap- és középfokú oktatás nélkül.

"Az oktatás a magyar társadalom közös ügye, óvodától egyetemig" – írja az Oktatói Hálózat csütörtöki közleménye. Az OHA csatlakozik a pedagógusok szombati tüntetéséhez is, ezzel kifejezve, hogy egyetértenek a tiltakozás célkitűzéseivel.

Az egyesület támogatja a tananyagcsökkentést, a tanulók kötelező óraszámának és a tanárok munkaterhelésének mérséklését, a tankönyvválasztás szabadságát, az Országos Köznevelési Tanács és a Közoktatás-politikai Tanács visszaállítását, az intézményvezetők munkáltatói és gazdálkodási jogának visszaállítását, a tanügyi igazgatás mértéktelen központosításának felszámolását és a köznevelésben dolgozó tanárok és segítőik bérének rendezését.

A szombati tüntetést a legnagyobb szervezetként számontartott Pedagógusok Szakszervezete által vezetett sztrájkbizottság szervezi, korábban jelezte csatlakozási szándékát a PDSZ, a Herman Ottó Gimnázium tantestületét támogató, 737 intézményt és több mint 30 ezer magánszemélyt tömörítő Tanítanék Csoport, a Független Diákparlament, valamint a Hívatlanul Hálózat.