szerző:
hvg.hu

Pukli István igazgató a "majdnem összeomló" épületű Teleki Blanka Gimnázium előtt állva üzent a tiltakozóknak, hogy ne féljenek a megtorlástól, mert az másik oldalnak "nincs igaza és nincs ereje."

A héten a Klik tankerületi vezetése számos dokumentumot kért be teljesíthetetlen határidőn belül a Teleki Blanka Gimnáziumát vezető Pukli Istvántól, hogy megfelelően tájékoztatták-e az érintetteket a miskolci Herman Ottó Gimnázium melletti tüntetés kapcsán az óraelmaradásról, illetve azok pótlásáról. A Klik a szülői értekezletek jegyzőkönyvét is be akarta kéretni, ám olyanok nem is készülnek az iskolákban.

Pukli István videoüzenetben fordult csütörtökön az Utolsó óra - Vészhelyzet az oktatásban Facebook csoport oldalán a pedagógusokat támogatókhoz és a tiltakozókhoz. Felidézte gyerekkorának kedvenc David Bowie filmjének, a Labirintusnak a kulcsmondatát: "Nincsen hatalmad fölöttem" - ezzel igyekszik bátorítani azokat, akik attól tartanak, hogy megtorlásban lesz részük, mert tiltakoznak a közoktatásban tapasztalt problémák miatt. Szerinte a tiltakozást letörni igyekvőknek "nincs igazuk és nincs erejük", hozzátéve, hogy "démonokkal küzdünk, és semmi mással".

Pukli István üzenete: „Nincs hatalmuk felettünk!”

„Nincs hatalmuk felettünk. Ne félj!” – üzeni Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója.Mutassuk meg együtt, hogy nem félünk! A méltatlan támadások ellen együtt állunk ki! Pénteken 17 órakor szolidaritás a Teleki igazgatójával: https://www.facebook.com/events/1749500031948129/

Posted by Utolsó óra - Vészhelyzet az oktatásban on Thursday, February 18, 2016

"Nincs hova hátrálnunk. Nekünk meg kell oldani a közoktatás helyzetét, és az alapjaitól fel kell építenünk. Mindenkire szükség van. Ne féljetek!"

- zárja üzenetét Pukli István.

Az igazgató és az iskola melletti szolidaritás jegyében fehér virággal kivonulva tüntetést szerveznek pénteken a Teleki Blanka Gimnázium mellett.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!