szerző:
hvg.hu

Andy Vajna tévéjében felbukkant a börtönviselt Zuschlag János, és elkezdett arra utalgatni, hogy az ő egykori lopásairól akár Pukli is tudhatott.

Tovább folytatódik a tanárlázadás egyik emblematikus alakjának számító Pukli István, a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatójának lehúzása a kormánypárti médiában. Korábban csak azt vették elő, hogy Pukli a kétezres évek közepén MSZP-s volt (erről itt nyilatkozott nekünk az igazgató), legutóbb azonban – ahogyan a Magyar Nemzet hétfőn megírta – a kormányközelivé vált TV2 vendégeként a csalásért hat évig börtönben ülő Zuschlag János nyilatkozott Pukliról. A volt MSZP-s Zuschlag arra utalgatott, hogy amikor a csalások történtek, akkor arról a többi szekszárdi ifjú szocialista vezetőnek (így tehát Puklinak) is tudnia kellett.

Zuschlag azt követően bukkant fel a műsorban, hogy a TV2 hírigazgatójának a Fidesz-körüli figurákkal jó viszonyt ápoló Kökény-Szalai Vivient nevezték ki, márpedig Kökény-Szalai volt az, aki a 2014-es választási kampányban könyvet jelentetett meg Zuschlagról. Zuschlag akkor nyilatkozataival határozottan olyan benyomást keltett, mint aki a kampányban a szocialistáknak akar ártani. Mostani TV2-es nyilatkozata után azt állította a Magyar Nemzetnek, hogy nem kapott pénzt a csatornától a nyilatkozatért, sőt azt állítja, nem is akarta befeketíteni a gimnáziumi igazgatót.

©