szerző:
hvg.hu

Lezárnak a fővárosi Deák téren egy sávot csütörtökön a taxisok, mert elégedetlenek a minisztérium és a hatóságok eddigi munkájával, az Uber sofőrjeinek többsége pedig szerintük változatlanul engedély nélkül dolgozik – írja a Hír TV információi alapján több lap.

Horacsek Róbert, a demonstráció szervezője azt mondta a televíziónak: úgy látják, hogy januári akciójuk után meghozott rendeletek, rendeletmódosítások valahol mintha elakadtak volna a végrehajtás és megvalósítás során.

A csütörtöki egy figyelemfelkeltő akció lesz. Most már bejelentett módon, engedélyezetten hajtják végre – tette hozzá.

A szervező azt ígérte: a sávszűkítést úgy oldják meg a Bajcsy Zsilinszky út – Andrássy út kereszteződésben, hogy minél kevesebb fennakadást okozzanak a forgalomban.

Januárban is a budapesti belvárosnak ezen a részén tüntettek a taxisok néhány napig az Uber ellen. Január 21-én fejezték be a demonstrációt, miután megegyeztek a kormány képviselőivel arról, hogy folytatják a tárgyalásokat az ügyükben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!