szerző:
hvg.hu

Pukli István, a tanárlázadás egyik legismertebb arca hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, szolidaritást vállal a sztrájkot hirdető zuglói informatikatanárral, miután az oktatásért felelős államtitkár korábban egy interjúban azt mondta: Szalayné Tahy Zsuzsa akciójával fegyelmi vétséget követ el, ezért ki kell rúgni. A Teleki igazgatója mindenkit arra kért, hogy minél többen jöjjenek el a holnapi tüntetésre.

Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója a szolidaritás jelképének szánt szalagot kötött a Szent István Gimnázium bejáratánál lévő korlátra. Hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, kiáll Szalayné Tahy Zsuzsa, a Szent István Gimnázium informatikatanára mellett , aki egy Facebook-posztban jelentette be, hogy sztrájkba kezd március 15-től, ennek következtében nem fog jegyeket beírni a gyerekeknek, amíg nem teljesítik a követeléseit.

Palkovics László oktatási államtitkár a Magyar Időknek adott interjúban gyakorlatilag megüzente, hogy a Szent István Gimnázium tanárának jogviszonyát fel kell függeszteni. A tanárnő a hvg.hu-nak azt mondta, nem fél a lejáratástól: “Nyugodtan keressenek utánam, jó internetes kutatómunka lenne”

Az informatikatanárnő azért kezdett magányos sztrájkba, mert mint mondja, az informatikára szánt óraszám kevés, évek óta nincs elég informatika tanár, a szakszerű helyettesítés pedig nem megoldott. Ilyen körülmények között pedig nem tudja hitelesen értékelni a gyerekek munkáját.

 

©

Pukli, a pedagógustüntetések meghatározó arca azt mondta, az oktatási államtitkárnak fogalma sincs, mi zajlik a közoktatásban, nem tudja, miről van szó. "Együtt legyőzhetetlenek vagyunk, senki nem teheti tönkre a közoktatast. Holnap a hatalmas tömeg megmutatja hogy nincs hatalmuk felettünk." - mondta az igazgató

A holnapi megmozdulással kapcsolatban azt kérte, ha politikus jön, akkor magánemberként tegye, és ne a pártja színeiben vegyen részt az eseményen.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!