szerző:
hvg.hu

A Földművelésügyi Minisztérium megszüntette pénteken Böröndi Lajos szolgálati jogviszonyát – közölték a tárcától péntek délután. A főtanácsos a Facebookon varangynak és kockás liberálhülyéknek nevezte a tiltakozó tanárokat.

A Népszabadság írta meg, hogy Böröndi Lajos a Facebookon fejtette ki véleményét a pedagógusokról és a tiltakozásukról. A lap szerint az azóta eltávolított posztja alatt meginduló kommentáradatban engedte el magát, amelyben – feltehetőleg Pukli Istvánra célozva – azt írta: "majd fing elvtárs megoldja. És lesz kréta. A kockás kokárda mindent helyretett. Varangy dolgok ezek. Varangy tanárokkal."

Később azt is hozzátette, hogy március 15-e meggyalázásának tartja "ezt az egész álcirkuszt", és bár ő maga tanított korábban, 2002 és 2010 között "förtelmes időszak volt", "akkor azért sem lehetett tüntetni, mert Gyurcsány elvtárs vasakkal zárta el a Kossuth teret. Aztán meggyalázta '56-ot".

Hozzátette: "tudjuk, hogy itt nem a tanárokról – most a Gárdonyi féle tanítókra gondolok, nem ezekre a kockás liberálhülyékre – van szó. Egy elbukott, mindnyájunkat megviselt eszméről. Sőt, arról, hogy nyolc év ellenzékiség után nagyon éhes a bukott tábor."

A kommentáradatot a propeller.hu meg is örökítette.

A földművelésügyi tárca péntek délután rövid, egymondatos közleményt adott ki, amelyben azt írták: „A mai napon a Földművelésügyi Minisztérium megszüntette Böröndi Lajos szolgálati jogviszonyát”. Mást nem fűztek hozzá.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!