szerző:
hvg.hu

Másfél éve vesztette el egy turista pár a fényképezőgépét Szentendrén, a gépen talált fotók alapján azóta is próbálják őket felkutatni.

"Találtunk egy fényképezőgépet sok-sok fotóval, szeretnénk visszajuttatni a tulajdonosoknak!" - ezzel a szöveggel került fel 2014 novemberében egy bejegyzés a Facebookra, szerzője abban reménykedett, hogy ha sokan megosztják a galériát, akkor eljuthat valakihez, aki ismeri a fényképezőgép láthatóan külföldi tulajdonosát.

A fotógépet megtaláló Facebook-felhasználó oldalán sokan próbáltak segíteni, a talált képekből összeválogatott galéria alatt folyamatosan csepegtették az információkat az olvasók. Sikerült belőni, hogy pontosan milyen budapesti, szentendrei, csehországi, és New York-i helyszíneken jártak. 2014 augusztusában, Pesten elnéztek például a Macesz Huszárba (ma már Macesz Bisztró), de voltak a szentendrei Aranysárkány vendéglőben is. Ez persze nagy segítséget nem jelentett, hiszen turistákról van szó, akik alighanem ekkorra már régen hazautaztak.

Közzétette: Golán Ivett – 2014. november 20.

A pár keleti származású, de több kommentelő is arra tippel, hogy amerikai állampolgárok lehetnek, egy Amerikában élő magyar nő szerint pedig egyenesen kaliforniaiak, ő úgy emlékezett, hogy páciensként jártak nála. Aztán ő is feladta a keresést, nem találta őket a listájában. Szóba került, hogy New York-iak lehetnek, de az ott készült fotók még 2011-esek, így ezt is elvetették.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!