szerző:
hvg.hu

Komlósi Gábor azt mondta, hogy nem híve a „hivatalból" kért vagy elrendelt vizsgálatoknak, mégis kéri a MÚOSZ etikai bizottságát, hogy vizsgálják ki a Juhász Péterrel készített interjúját, amelyet Kunfalvi Nóra készített.

Kunfalvi Nóra korábban a Hír TV Célpont című műsorában dolgozott, majd ő is eljött a csatornától, amikor Simicska Lajos összeveszett Orbán Viktorral. A műsor riporterei készítették az „Orbán szerintünk nem geci” című rövid búcsúvideót, amelyben Kunfalvi Nóra is látható. A Hír TV után megfordult a Magyar Időknél és a Habony Árpád-féle 888.hu-nál, majd a TV2-höz került, miután a tulajdonosváltás után Kökény-Szalai Vivient, a Story magazin egykori főszerkesztőjét nevezték ki hírigazgatónak.

A kereskedelmi tévé hírműsorában Kunfalvi Nóra első riportjában Zuschlag Jánossal készített interjút, amelyben a börtönviselt volt szocialista politikus Pukli Istvánt, a pedagógustüntetések vezéralakját hozta hírbe, később pedig Juhász Péterre, az Együtt alelnökére állították rá. A politikussal készítette azt az interjút, amely sokaknál kiverte a biztosítékot.

Juhász Péter Facebook-oldalán érhető el az a videó, amelyben az érintett interjú készítése is látható.

Oktató videó!A TV2 híradójának felvétele vágatlanul. Eredetileg, mint láthatod, élő adás lett volna, de a technika ezt megakadályozta, és nem került fel akkor. A FB valahogy mégis kitette ma reggelre (amit magam sem értek, hogyan). És ha már itt van, nézd meg, hogy milyen válaszokat adtam a TV2 riporterének, amiből lett a tegnapi híradó.Oszd meg, hogy mindenki lássa miből vágtak ki mit.(Az alábbit még tegnap írtam hozzá, amikor úgy volt, hogy élő adásként fut - ezt már olvastad végül más posztnál.)---Felhívtam a figyelmet arra, hogy Orbán egy 13 hektáros területen él 5 kastélyban. Tegnap még az is kiderült, hogy a birtokot övező földeket is mind megvették Mészáros Lőrinc neváre, aki Orbán strómanja. Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeztem ellene.Erre mi a TV2 reakciója? Nem, nem azt kezdik el kutatni, hogy Orbánnak honnan van ennyi pénze, hanem azt, hogy nekem miért nincs.Mondjuk jogos, engem is idegesít. Ha téged is zavar, hogy nincs pénzem, ide utalhatsz. Juhász PéterOTP 11773133-00411716Ma reggel Irént vittem iskolába. Ahogy kilépek a kapun, azt látom, hogy egy óriási kamerával áll egy ember az utcán és leskelődik az ablakunkba. Akkor még nem tudtam mire vélni a dolgot, de most bejelentkezett a TV2, hogy jönnének megkérdezni az ingatlanjaimról - jelntsen ez bármit is. Tehát az van hogy az állami pénzből megvásárolt, majd állami reklám milliárdokból fenntartott TV2 nem Orbán vagyonosdását nyomozza, hanem engem próbál lejáratni. Kíváncsian várom, mi kerül a híradóba abból, amit elmondtam.Viszont be kell valljam, igazuk van. A helyzet az, hogy ma, március 17-én még mindig nem tudtam kifizetni az albérletünk esedékes díját. Épp tegnap este írtam a főbérlőnknek, hogy a türelmét kérem. Nagyon rendes és türelmes velem. Azt már el sem merem mondani, hogy a telefonszámlámmal is így állok, lehet, hogy már ma egyirányúsítják.Szóval az van, hogy lebuktam. Nincs pénzem. Nem szégyellem. Vagyunk így egy páran ebben az országban. És ezt most bemutatja a TV2 is. A nézők segítségét fogom kérni, mert szerintem is méltatlan, hogy a korrupció felszámolásában legaktívabb párt egyik vezetője nem él meg a fizetéséből.Remélem segítenek majd.Ha neked is van lehetőséged, hogy segíts, azt is elfogadom. Az is öröm számomra, ha megosztod ezt, hátha más tud, és akar segíteni.Köszönöm.Ide utalhatsz, ha támogatnál:Juhász PéterOTP 11773133-00411716---Orbán 5 kastélyban él:https://www.facebook.com/Juhi.JuhaszPeter/photos/pb.478686885537133.-2207520000.1458156687./1029665767105906/?type=3&theaterÉs a körülette fekvő területeket is felvásárolta már a strómanja:http://atlatszo.hu/2016/03/16/meszarosek-terjeszkednek-a-hatvanpusztai-orban-birtok-korul-plusz-felezer-hektar-a-felcsuti-gombocnek/Ha te is szeretné ilyen jól élni, politizálj becsületesen! Csatlakozz hozzánk!http://egyuttpart.hu/csatlakozz/#nincshatalmukfelettem#nincshatalmukfeletted#Együtt #átlátszó#KorrupcióKormánya#fideszmaffia#korrupció

Közzétette: Juhász Péter – 2016. március 17.

A Tények érintett adása itt látható, a riport a 47. perctől nézhető meg.

A MÚOSZ elnöke is úgy véli, hogy az interjú szakmaiatlan volt.

„Hiába reméltük a TV2 bocsánatkérését a nézőktől és az érintettektől. Hiába számítottunk rá, hogy a láthatóan nagy változásokon átesett tévécsatorna új hírigazgatója, Kökény-Szalai Vivien elfogadja a MÚOSZ meghívását Új főszerkesztők sorozatába, hogy személyesen beszéljen a szakmával, a szakmáról a Sajtóházban. Hiába vártuk, hogy valaki hivatalosan is panaszt emel etikai bizottságunknál – vagy bármely más fórumon – az elhíresült Juhász-interjú szakmaiatlan túlkapásai, a televíziós oknyomozó újságírást nem tanári szinten művelő Kunfalvi Nóra riportja ellen” – fogalmazott Komlósi Gábor közleményében, amelyet a nol.hu idéz.

Az elnök jelezte: „nagyon nem vagyok híve a „hivatalból" kért vagy elrendelt vizsgálatoknak, a MÚOSZ elnökeként fordulok szövetségünk független etikai bizottságához: térképezze fel, lehetőségeihez képest vizsgálja ki a TV2 március 17-ei anyagának etikai vonatkozásait és terjesszen elő iránymutató állásfoglalást a jól dokumentálható eset kapcsán”.

Csütörtöki fejlemény, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem jelezte: a jövőben nem hirdetik meg az oknyomozó és tényfeltáró újságírásról szóló kurzust, amelyet külsős oktatóként Kunfalvi Nóra tartott az egyetemen – írta meg az Átlátszó Oktatás.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!