szerző:
hvg.hu

A magyar határt átlépve döntötte meg a Guinness-rekordot május végén egy 39 éves brit férfi, aki 24 óra alatt 12 országba jutott el kizárólag tömegközlekedéssel.

Kifulladva jelentkezett be a magyar-osztrák határról május 26-án reggel Adam Leyton, aki az előző 24 óra alatt 12 országba jutott el csak és kizárólag vonattal, busszal, repülővel és gyalog.

Az alábbi videón a 4. perctől látható, ahogy megérkezik a magyar határhoz, majd eléri a célt Ausztriában.

Egy nappal korábban a németországi Perlből indult, és Luxemburgon, Franciaországon, Belgiumon, Hollandián, Dánián, Svédországon, Lengyelországon, Csehországon, Szlovákián és Magyarországon át jutott el az osztrák határ túloldaláig.

Az utolsó 4,2 kilométert a szlovák-magyar-osztrák határnál futva tette meg.

A rekorddöntési kísérlet sikerült, az egyébként a netes vállalkozásából élő férfi kizárólag tömegközlekedési és menetrend szerinti járatokkal teljesítette a távot. Ezzel egy 1993-as rekordot döntött meg, akkor egy négytagú társaság 11 országban járt vonattal 24 óra alatt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!