szerző:
MTI/hvg.hu

A pártelnök beszélt Kunhalmi Ágnes sajtótájékoztatójáról is.

Hibás elképzelésnek tartja az MSZP elnöke azt, hogy pártjának a Jobbikkal kellene összefognia a Fidesz–KDNP-kormány leváltása érdekében.

"A Jobbikkal összefogni leváltani a Fideszt, az egy hibás koncepció" – fogalmazott Molnár Gyula a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden. Hozzátette: teljesen világos, hogy ez az ország és a szavazók szempontjából is zsákutca.

A pártelnök hangsúlyozta: "ilyen típusú gondolkodás" nincs, és nem is lesz a következő időszakban. Szerinte egyébként a Fidesz és a Jobbik ugyanazt akarja, csak az egyik hangosabban.

Molnár Gyula elmondta, nagyon nem örül annak, hogy Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnök – aki a Jobbik és az MSZP összefogását felvetette – úgy érezte, hogy mostantól kezdve tanácsadói szerepet is kell vállalnia a pártban.

Az MSZP elnöke elmondta: pártja Botka Lászlót nevezi meg a demokratikus összefogást előkészítő tárgyalásain miniszterelnök-jelöltként, de a szocialisták várják a többiek jelöltjeit is.

Kunhalmi Ágnes, a szocialisták országgyűlési képviselője és fővárosi elnöke december 30-ai sajtótájékoztatójával kapcsolatban a pártelnök úgy foglalt állást, hogy a budapesti elnök asszonynak nem kellett volna kiállnia újságírók elé "ilyen hangulatban". Ugyanakkor hozzátette, hogy a visszhangok egy része szerint örömteli, ha emberi gesztusok is megjelennek a politikában.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!