szerző:
hvg.hu

A MSZP-s képviselő a Magyar Nemzetnek mondta el saját verzióját arról, miért volt kirobbanóan jó kedve múlt pénteki sajtótájékoztatóján.

Kunhalmi Ágnesnek már a sajtótájékoztató elején meggyűlt a baja a tollával. Szemmel láthatóan fennakadást okozott számára az, hogy a mikrofonállványra tette az íróeszközt, ami aztán leesett a földre.

A tollat ezután odaadta valakinek. A háttérből az MSZP-sajtó egyik munkatársa figyelmeztette a képviselőt, hogy „Ágikám, figyeljél azért, hogy ne a szilveszteri adást csináljuk”. Kunhalmi Ágnes azonban ettől még jobban szétesett és nevetni kezdett, az ATV mikrofonját is megpaskolta.

A sajtótájékoztatót ezután megtartotta. A végén megkérdezték tőle, hogy az MSZP megfogadná-e Medgyessy Péter volt miniszterelnök tanácsát, és szövetkezne-e a Jobbikkal, ha ezt a DK is megtenné. „Azt majd akkor megyünk át a hídon, amikor odaérünk” – hangzott a válasz, majd újra kitört a kacagás Kunhalmi Ágnesből.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint éppen olyan szórakoztató, amilyen elszomorító a felvétel. Dömötör Csaba szombati sajtótájékoztatóján az ezzel kapcsolatos kérdésre azt válaszolta: nem tudja, Kunhalmi Ágnes milyen befolyásoltság alatt volt pénteken, de ő jóhiszemű, és szerinte a szilveszter közeledése befolyásolta a képviselőt. Úgy zárta ugyanakkor az évet, ahogy a szocialisták töltötték: teljes összevisszaságban – tette hozzá.

Kunhalmi Ágnes szombaton még nem akart nyilatkozni. Az MSZP YouTube-oldalára a pénteki sajtótájékoztatóról egy megvágott, nevetésmentes videót tettek fel.

A kormánypropaganda volt ilyen vicces?

Annyira nevetséges és kínos volt, ahogy a kormánypropaganda próbálkozott, hogy egyszerűen nem lehetett nem kinevetni a görcsös igyekezetet – ezzel magyarázta a Magyar Nemzetnek Kunhalmi Ágnes a pénteki nevetgélést.

Az MSZP-politikus szerint a komplett sajtótájékoztató valójában arról szólt: először üzeni a miniszterelnök az országnak, hogy az előrelépés kulcsa nem a tudás, hanem a lopás.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!