szerző:
hvg.hu

A Fidesz-alelnök által ismertetett pártálláspont szerint a három, célkeresztbe került civil szervezet "párhuzamos világát" egy milliárdos finanszírozza, és legitimáció nélkül akarnak beleszólni a nagypolitikába.

Miután keddi sajótájékoztatóján Németh Szilárd Fidesz-alelnök az "álcivil" szervezetek eltakarításáról beszélt, az ATV-ben konkretizálta, mely civil szervezeteket készül visszaszorítani a kormány.

A Start című műsorban szerda reggel azt mondta, a kormányt zavaró civil szervezetek "csak a születéseiknél és a főnökeiknél fogva tartoznak Soroshoz. Amikor létrehozzák ezeket a civil szervezeteket, pontosan tudják, hogy nem civil szervezetet hoznak létre, hanem olyan civil szervezetet, amik bele akarnak szólni a politikába". A Németh által ismertetett pártálláspont szerint ezeket a szervezeteket "eleve azért hozták létre, hogy befolyásolják az adott ország politikáját úgy, hogy nem kell részt venniük a választásokon".

Németh Szilárd szavai szerint a civilek létrehozak egy "párhuzamos világot", tudósaik, jelentéseik politikai kérdésekben nyilvánulnak meg, miközben egy milliárdos finanszírozza őket. (Ez a milliárdos Soros György.) Példaként felhozta a kormány bevándorlásellenes kampányát, amiről a cilvileknek szintén különvéleménye volt. Hogy mely civil szervezetekről van szó?

A TASZ-ról (Társaság a Szabadságjogokért), a Magyar Helsinki Bizottságról, valamint a Transparency Internationalről.

Németh Szilárd szavai szerint ugyanis ezek úgy akarnak beleszólni a nagypolitikába, hogy nincs rá legitimációjuk.

Szerdán a Soros György nevéhez fűződő Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations) képviselője közölte: folytatni fogják munkájukat Magyarországon, annak ellenére, hogy a szervezet szerint a kormány ellenzi a tisztességesebb, elszámoltathatóbb társadalmakért folytatott missziójukat.

Orbán Viktor miniszterelnök egy baráti internetes oldalnak adott december közepi interjúban tette nyilvánvalóvá, hogy a bankok, a multik, az Egyesült Államok, Brüsszel és a migránsok után ki lesz a nép következő ellensége. Azt mondta, 2017 a Soros György által szimbolizált erők kiszorításáról fog szólni Európában. A most lezajlott romániai választáson a győztesek is a Soros-rendszer ellen kampányoltak, "azt mondták, az igazi ellenfél nem a töredékpártok, hanem a Soros által támogatott NGO-k, alapítványok" - mondta.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!