szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fidesz igazi self-made történet, a párt pedig ma is modernebb bármelyik vetélytársánál – mondta Orbán Viktor a 888.hu-nak adott interjújában. A kormányfő ellátogatott a szerkesztőségbe, ahol körbeülték a dolgozók, többen is kérdezték.

"A Fidesz-sztori arról szól, hogy jön tíz-húsz-harminc srác valahonnan, fellázadnak, elegük van a világból, amely körülveszi őket, felhajtják a gallérjukat, és megcsinálják a saját történetüket" – mondta Orbán Viktor a 888.hu-nak adott interjújában. A Ki a faszagyerek? című sorozat újabb részeként megjelent beszélgetés a fotók tanúsága szerint a szerkesztőségben zajlott.

Orbán a Fidesz történetéről nosztalgiázva arról beszélt, hogy a párt "igazi self-made történet". Szerinte a Fideszben erős karakterek kerültek egy közösségbe, akik csak magukra és egymásra számíthatnak, és ezért van, hogy a párt ma is modernebb, mint bármelyik vetélytársa.

Donald Trumpról azt mondta, rajta is érzi a self-made man mentalitást, a leendő amerikai elnök szerinte nem bonyolítja túl a dolgokat, meg akarja változtatni az USA-t, ezt a legtöbb korábbi elnök meg sem kísérelte.

Hozzátette, az "akolmeleg, 'egy keretben bégetünk' szoclib világnak vége van, a többes szám első személyű mondatok helyett gyakrabban fogunk hallani egyes szám első személyt", és "karakteresebb, vagányabb politika ideje jön".

A Trump elleni és Orbán elleni kritikák hasonlóságát firtató felvetésre a kormányfő úgy reagált, hogy az eddigi politikai status quót mindenki megváltoztathatatlannak gondolta, de ennek a pillérei – például hogy a demokrácia csak liberális lehet, Oroszország csak ellenség lehet vagy a szabadpiacnak mindig igaza van az állammal szemben – recsegnek-ropognak.

"Akik ezeken a pilléreken állnak, ugyanúgy látják Trumpot, mint minket, csak mivel Amerika nagyobb, számukra Trump veszélyesebb" – mondta.

Merkelről is elismerően nyilatkozott, azt mondta, a német kancellár "igazi erőpolitikus", "ügyesen és tudatosan használja az erőt", ezt szerinte be kell látni, "függetlenül attól, hogy menekültügyben a frászt hozta ránk".

Orbán az interjúban sorosozott is egy kicsit, szerinte a következő év a milliárdos által szimbolizált erők kiszorításáról fog szólni Európában.

Azt mondta, a most lezajlott romániai választáson lényegében nem volt magyarellenes hang, a győztesek is a Soros-rendszer ellen kampányoltak, "azt mondták, az igazi ellenfél nem a töredékpártok, hanem a Soros által támogatott NGO-k, alapítványok".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
II. Erzsébet királynő Zoomon keresztül üzent azoknak, akik félnek a vakcinától

II. Erzsébet királynő Zoomon keresztül üzent azoknak, akik félnek a vakcinától

97 ezren vesztették el az állásukat januárban

97 ezren vesztették el az állásukat januárban

Vlagyimir Putyin szerint a Nyugat ellenőrzés alá akarja vonni Oroszországot

Vlagyimir Putyin szerint a Nyugat ellenőrzés alá akarja vonni Oroszországot