szerző:
HVG

Az olimpiaellenes népszavazási kezdeményezéssel berobbanó Momentum Mozgalom jövőjéről írt a HVG.

A HVG által megszólaltatott elemzők megosztottak voltak a kérdésben: Kiszelly Zoltán politológus szerint veszélyes lenne, ha a MoMo csak a huszonéves korosztályra fókuszálna. Juhász Attila, a Political Capital ügyvezető igazgatója viszont úgy véli, épp az lehet a Momentum kitörési esélye, ha sikeresen célozza meg a politikai piac által eddig jóformán érintetlen közeget.

A HVG cikke arra is kitér, hogy miért lehet sikeresebb a Momentum más, a közelmúltban felbukkant civil kezdeményezéseknél. Török Gábor politológus szkeptikusan úgy nyilatkozott, hogy túl sok újdonságot nem lát az olimpia ügyével bemutatkozó mozgalomban.

Ezzel szemben Lakner Zoltán politológus úgy vélekedett: a MoMo jóval felkészültebb és szervezetebb, mint például a Haha vagy a Milla volt. Hasonlóan kardinális kérdésnek tűnik, hogy hosszú távon lehet-e értékválasztások nélkül politikát csinálni, mint ahogyan azt a Momentum állítja most.

És akkor még nem is beszéltünk arról, mi lesz, ha összejön a népszavazás kiírásához szükséges 138 ezer hiteles aláírás: végigvihető-e a kampány a kormány ellentámadásaival szemben?

A Momentum Mozgalomról bővebben az e heti HVG-ben olvashat!

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!