hvg.hu Itthon

Vona Gábor: Megmondóember leszek

Nem a stratégia vagy a jövőkép, hanem a Fidesz logisztikai fölénye miatt vesztett a Jobbik a választáson - mondja a párt lemondott elnöke. Azt mondja politizálni fog, de nem a pártpolitikában, mert annak kereteit szűknek érzi.

Pavló Péter - Balogh Csaba Tech

Nincs más választásunk, idén Zimbabwe is megelőz minket

Magyarországon csak papíron lehet behúzni az ikszet az országgyűlési választásokon, de például Észtországban már 13 éve működik a dolog internetes felületen, otthonról vagy akár külföldről is. Az azonosításhoz idén már a zimbabwei választásokon is alkalmaznak elektronikus technológiát.

Tóth Richárd Itthon

Az Amnesty a Fülkében: százezreknek kellene az utcán lenniük

Az Alaptörvény hetedik módosítása és a Stop Soros elfogadása után nehezebb lesz mindenkinek. Nehezebb lesz tüntetni, menekülteken segíteni, hajléktalanokkal foglalkozni. A Fidesz és Orbán Viktor célja az, hogy senki se érintkezhessen olyan menekültekkel, akiknek segítségre lenne szükségük. Ez a hvg.hu közéleti podcastja.

hvg.hu Világ

Putyin azt mondja, nem akarja megosztani az EU-t

Egységes és fejlődő EU-t szeretnénk, az unió Oroszország legfontosabb kereskedelmi és gazdasági partnere – mondta Vlagyimir Putyin nem sokkal az előtt, hogy elindult volna ausztriai látogatására. Az orosz államfő az utóbbi időben egyre ritkábbam látogat Nyugatra, igaz Magyarországon tavaly kétszer is megfordult.

hvg.hu Itthon

Bíróság mondta ki: Politikai okokból rúgták ki Szert Boglárkát

Az Antall József Tudásközpont korábbi munkatársa szerint azért mondtak fel neki, mert kiállt egy munkatársnője mellett, akit megalázó szavak értek, miután a Facebookon lájkolta az olimpia elleni aláírásgyűjtést. A bíróság most nem jogerős ítéletében kimondta: jogsértő volt Szert kirúgása. Az AJTK-nak az elmaradt munkabért, valamint másfél millió forint értékű sérelemdíjat is meg kell fizetnie.

Csatlós Hanna – Czeglédi Fanni Kult

Mindig csak a mocskos politika

Már csak azért is térdig gázolunk a politikában, mert választási kampány van, de a hatalmi játszmák, a pártpolitikai súrlódások, a kisebb-nagyobb átverések, csúsztatások, lenyúlások kampányidőszakon kívül is megadják a közélet ritmusát. Megnéztük, miként állítanak a sorozatok görbe tükröt a politikusoknak, és hogy reflektálnak az aktuális politikai helyzetekre. Merüljenek alá velünk a hatalom, a korrupció és a manipuláció mocsarába!

1 2 3 4 5 6 7
16

A címlapról ajánljuk