szerző:
Gomperz Tamás

A hatósági ellenőrzésen elbukott a magyar konzervativizmus. Vélemény.

A kormány arra utasította Nebih-et, hogy miután végzet a multik által forgalmazott élelmiszerek összehasonlító elemzésével, haladéktalanul vizsgálja meg, hogy a Magyarországon kapható konzervativizmus miért silányabb minőségű a nyugati változatnál.

A Nébih a vizsgálatot már le is zárta, annak eredményét lapunknak sikerült megszereznie. Ebből kiderül, hogy a hatóság szakemberei az összehasonlító elemzést műszeres mérés és érzékszervi tesztelés segítségével készítették el.

A műszeres mérés során a nyugati és a magyarországi konzervativizmus összetevőit hasonlították össze:

Összetevő

Nyugati országokban árult konzervativizmus

Magyarországon árult konzervativizmus

Hagyományok tisztelete

Ebből:

-   szokásjog

-   kulturális örökség

-   vallásosság

-   néptánc, szotyi, disznóölés

25 %

 

10 %

10 %

5 %

0 %

10 %

 

0 %

0 %

0 %

10 %

Szabadságszeretet

10 %

0 %

Tekintélytisztelet

Ebből:

-   a meglévő intézmények iránti

-   a vezérnek járó

15 %

 

15 %

0 %

15 %

 

0 %

15 %

Állandó változtatás, permanens forradalom, visszamenő jogalkotás

0 %

50 %

Gyanakvás az állami beavatkozással és a társadalom-mérnökösködéssel szemben

27 %

0 %

Széleskörű műveltség, stílus, jó modor

10 %

0 %

Családi értékek védelme

Ebből:

-   házastársi hűség

-   homofóbia

10 %

 

10 %

0 %

10 %

 

0 %

10 %

Rajongás a vadászatért

3 %

15 %

Összesen

100 %

100 %

 

Az érzékszervi vizsgálatok megállapítása szerint a nyugati konzervativizmusnak lényegesen jobb az állaga. Az egyik tesztelő szerint az illata a régi kastélyok ódon illatára emlékeztet, az íze mély, lecsengése hosszú, szépen lekerekített savakkal. A másik ellenőr a kóstolás során meglepő frissességet vélt felfedezni, ami kellemesen egészítette ki a megszokott, karakteres ízvilágot. A munkatársak lejárt termékkel nem találkoztak, a természetes tartósítószer miatt ez az áru gyakorlatilag korlátlan ideig eláll.

A magyarországi konzervativizmussal kapcsolatban nem voltak ennyire megelégedve a tesztelők. – Már az illata is émelyítő volt, a kiszellőzetlen fociöltöző szagára emlékeztetett – számolt be az egyik. – Amiben évek óta lóg egy ottfelejtett zokni – tette hozzá a másik. Az ízt meghatározhatatlannak nevezték. – Keveredik benne minden. Mintha beleömlött volna az avas disznózsírba a megpimpósodott lőré – próbálta felidézni az élményt a harmadik. Az állagot valamennyien nyúlósnak, ragacsosnak és bizarrnak nevezték.

A Nébih szakemberei végül megállapították, hogy a magyarországi konzervativizmus valójában egy újracsomagolt termék, amely vegyesen tartalmazza a bolsevizmus és a nacionalizmus készleten maradt, megromlott alapanyagait.

A hatóság ezért úgy döntött, hogy ezt a terméket azonnal ki kell vonni a forgalomból, mert káros az egészségre, a gyártót pedig kitiltotta a magyarországi piacról a fogyasztók sorozatos megtévesztése miatt.

Információnk szerint a gyártót meglepte a döntés, mert az oroszországi piacon ugyanez az áru minden szükséges engedélyt megkapott.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!