szerző:
hvg.hu

Szigetvári Viktor pedig akkor sem gázolt a legfőbb ügyész becsületébe, amikor bűnsegédnek nevezte a Quaestor-üggyel kapcsolatban.

Több mint két év után zárult le jogerősen az a per, amit Polt Péter indított Szigetvári Viktor ellen A legfőbb ügyész azért perelte be az Együtt akkori elnökét, amiért az 2015 tavaszán bűnsegédnek nevezte a legfőbb ügyészt a Quaestor-ügyben. Szigetvári többször beszélt arról, hogy az ügyészség azért volt megengedő Tarsoly Csabával szemben, mert Polt lánya Tarsoly titkárával volt élettársi kapcsolatban, felesége pedig vezető pozíciót töltött be a vállalatcsoport felügyeleti szervénél.

Szigetvári első- és másodfokon is megnyerte a személyiségi jogi pert, de Polt a Kúriáig vitte az ügyet, amely helyt adott a bíróságok döntésének. Kimondták ugyanis, hogy Szigetvári nem tényt, hanem véleményt közölt, ezért nem sértett személyi jogot, mivel léteznek tények, amelyek a vélemények megfogalmazására alapot adtak – írja az Index.

Ennek értelmében nem számít becsületsértésnek az az állítás sem, amit az Együtt exelnöke a Kossuth rádióban mondott: "a Fidesz által foglyul ejtett állam mondott csődöt az elmúlt hetekben – a fideszes ügyészség, jegybank, kormány – azzal, hogy engedte azt a 'förtelmet, ami ebben az ügyben kialakult'".

Szigetvárinak így nem kell megfizetnie a követelt milliós sérelemdíjat, és a nyilvános bocsánatkérés is elmarad. Poltot viszont arra kötelezték, hogy 100 ezer forint felülvizsgálati eljárási költséget térítsen meg az államnak.

Két hete a HVG címlapsztorijában foglalkozott Polt Péter ügyészségének tevékenységével:

Így trükközik az ügyészség, ha fontos ügyekről van szó

A friss HVG címlapsztorijában a Polt vezette ügyészség tevékenységét elemzi, táblázatban mutatjuk, hogy állnak, illetve nem állnak a kényes ügyek.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!