szerző:
hvg.hu

Viszonylag nehéz követni már, mi történt fél nap alatt az ellenzéki oldalon. A Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje először bejelentette, hogy az Együtt helyett az MSZP-vel egyezkedne, közös listát akar, közös kormányfőjelöltet, közös programot. Aztán Szigetvári Viktor kirúgta Karácsonyt, mondván, egyedül indulnak. Most pedig megszólalt Fekete-Győr András.

A pártelnök a közleményében azt írja, hogy „a Momentum, látva az összefogás-kísérletek működésképtelenségét, ajánlattal fordul azokhoz, akik az elmúlt hónapok politikai eseményei után elárulva érzik magukat. Lehet, hogy nem mindenben értünk egyet, de mi is egy 21. századi, európai Magyarországban hiszünk – és abban, hogy az országnak politikai generációváltásra van szüksége. Ezért a Momentum kész politikai otthont kínálni mindazoknak, akik úgy érzik, hogy elárulták őket az elmúlt 27 évben vagy az elmúlt egy hónapban. Mindazoknak, akik ma politikai árváknak érzik magukat.”

Ha a szavazók már nem tudnák követni az elmúlt napok eseményeit, a fenti közleményével a Momentum alternatívát kínál azoknak, akik az Együtt és a Párbeszéd széke között a földön érzik magukat. Arról, hogy az Együtt hogyan szállt bele Karácsonyba, itt olvashat bővebben.