szerző:
hvg.hu

A Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje hátat fordított az Együttnek és az MSZP felé kacsingat, ez nagyon nem tetszett Szigetvári Viktornak, aki élő adásban rúgta ki őt.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Megírtuk, hogy csütörtök este Karácsony Gergely közös ajánlatot, közös listát és közös kormányfőjelöltet sürgetett az ATV-ben, ő pedig lenne ez az ember. Azt mondta, ha azt szeretnék, hogy az emberek higgyenek abban, hogy a változás elérhető, és a kormányváltást akaró többség ne legyen ellenzékben, akkor közös ajánlatot kell tenni. Közölte, nem elég a közös listáról beszélni, hanem ennél többről kell, hogy szóljon az ellenzéki együttműködés, ezért vissza kell térni ahhoz az elképzeléshez, hogy minden változást akaró párt fogjon össze. Mint mondta, szerinte ha az ellenzéki pártok sem tudnak megegyezni egymással, akkor a választók sem fognak bízni bennük.

Ezzel hátat fordított korábbi partnerüknek, az Együttnek, pláne úgy, hogy már tárgyalt az MSZP vezetőjével, Molnár Gyulával. Erre Szigetvári Viktor az ATV Startban azt mondta, „lezárult egy történet, mi azt a tájékoztatást kaptuk, hogy kapott egy invitálást az MSZP-től Karácsony Gergely. A két párt szövetsége ezzel véget ért, nem lesz az Együtt listáján Karácsony.”

Az Együtt választmányi elnöke úgy fogalmazott: „a langyosokat kiköpi a Jóisten”, szerinte ez történt Karácsony Gergellyel is, az Együtt pedig hamarosan megnevezi saját miniszterelnök-jelöltjét. Szerinte Karácsony nem hisz abban, hogy az Együtt-Párbeszéd lista bejut a parlamentbe, ezért keresett más megoldást. Ezt úgy kommentálta, a politika bátorság és hit kérdése. Az Együtt választmányi elnöke megerősítette, hogy pártja továbbra is önálló listát akar, de az egyéni választókerületekben elengedhetetlennek tartják a koordinációt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nem ment el a Fidesz, így nem jött létre a lakhatási válsággal foglalkozó bizottság

Nem ment el a Fidesz, így nem jött létre a lakhatási válsággal foglalkozó bizottság

Csányi Sándor a lakástakarékokról: Meccsen voltam tegnap, nem látok problémát

Csányi Sándor a lakástakarékokról: Meccsen voltam tegnap, nem látok problémát

"Rám dőlhetnek a hegyek, akkor sem megyek el innen"

"Rám dőlhetnek a hegyek, akkor sem megyek el innen"

Civil ruhás rendőrök miatt vizsgálódik az ombudsman

Civil ruhás rendőrök miatt vizsgálódik az ombudsman

Ausztrália is elismerheti Jeruzsálemet Izrael fővárosának

Ausztrália is elismerheti Jeruzsálemet Izrael fővárosának

Macron összeáll az Orbánt kritizáló európai liberálisokkal

Macron összeáll az Orbánt kritizáló európai liberálisokkal