szerző:
hvg.hu

Éppen akkor vált újra elérhető, amikor igazán konfliktusokkal terhelt lett a Jobbik és sorra léptek ki a pártból a politikusok.

Majdnem öt évig nem volt elérhető az Országház és a Fehér Ház számítógépeiről a Kuruc.info jobboldali szélsőséges hírportál, ám a héten már betölthető volt az oldal itt is, írja az index.

2013-ban az Országgyűlés akkori főigazgatója, Such György döntött úgy, hogy az oldalt le kell tiltani, bár így is meg lehetett oldani, hogy tudja olvasni, aki akarta. Az index Jobbikos forrásai szerint a tiltásról, ahogy most a feloldásról is Kövér László házelnök rendelkezett.

A Kuruc.info országházi blokkolásának feloldása történetesen pont akkor történhetett, amikor javában zajlott a Jobbikból való kilépési hullám is.

Mivel a Facebook továbbra sem engedi a szélsőjobboldali portál semmilyen oldalát megosztani, várhatóan ez a cikk sem lesz megosztható a közösségi oldalon, mivel a címben szerepel a szélsőséges weblap címe.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!