szerző:
hvg.hu

Megállni tilos táblákat helyeztek ki az Andrássy útra a Mahir Cityposter hirdetőoszlopai mellé, elképzelhető, hogy azért, hogy az ezeket eltávolító darus kocsiknak helyet biztosítsanak.

A második napja tilos autóval megállni az Andrássy úton a Mahir Cityposter hirdetőoszlopai mellett, a tiltó táblákon szereplő kiírás szerint kedden este 20 óráig érvényes a korlátozás. Nem kizárt, hogy a parkolási tiltást azért rendelték el, hogy helyet biztosítsanak azoknak a darus kocsiknak, amelyek a hétvégén elbontottak már párat a Simicska Lajos által felállított oszlopok közül. (Amelyek közül aztán a Mahir ugyancsak párat vissza is állított közben.)

©

Sajtóértesülések szerint hétfőn nem folytatódott a bontás, ez magyarázható azzal is, hogy a tegnapi hóesésben eleve megbénult a városi közlekedés.

A Fővárosi Önkormányzat októberben bontott szerződést a Mahir Cityposter Kft.-vel, és ugyan azzal magyarázták a döntést, hogy a cég nem teljesítette maradéktalanul az abban foglaltakat, a dolog hátterében inkább az állhat, hogy Simicska Lajos a 2014-es választásokat követően durván összeveszett Orbán Viktor kormányfővel, és azóta több fronton is csatázik a milliárdos vállalkozó, meg az állam. A főváros december 31. után elkezdte maga lebontani az oszlopokat, de Simicskáék jelezték, hogy minden jogi fórumon megtámadják a fővárosi határozatot.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!