szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Mahir Cityposter vasárnap délelőtt visszahelyeztette a Soroksári útról tegnap a főváros által eltávolított hirdető oszlopokat. Közben állítólag másutt ma is folytatódik a bontás.

Olvasónk hívta fel a figyelmet, hogy a Soroksári úton a tegnap eltávolított Mahir Cityposter-oszlopok helyére a cég ma újakat állított. Minderről fotót is kaptunk:


Mint szombaton megírtuk, kitört a budapesti hirdetőoszlop-háború. Sebtében, karácsony előtt három nappal hívta össze a Fővárosi Közgyűlést a testület komplett Fidesz-frakciója. Ennek eredményeképp született a határozat, amely többek között arról is rendelkezik, hogy ha a fővárosi közterületeket eddig uraló Mahir Cityposter Kft.(amellyel szeptemberben - egyoldalúan - szerződést bontottak) december utolsó napjáig nem takarítja el a hirdetőtábláit, akkor a Főváros a Simicska-cég költségére "elrendeli a közterületek eredeti állapotának helyreállítását, a cég által kihelyezett eszközök elbontásával".

A fővárosi haderő szombaton mozgásba is lendült, elkezdték a bontást, annak ellenére, hogy Simicskáék őrző-védőket fogadtak fel, és bíróságon is kérték a főváros eltiltását a szerintük jogellenes magatartástól.

Így szerelték le az oszlopokat:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csodaszép drónfotók érkeztek a behavazott Mátráról

Csodaszép drónfotók érkeztek a behavazott Mátráról

Megtalálták a világ legkisebb szitakötői közül is a legkisebbiket

Megtalálták a világ legkisebb szitakötői közül is a legkisebbiket

Elkészült a világ legnagyobb processzora, 400 000 mag dolgozik benne

Elkészült a világ legnagyobb processzora, 400 000 mag dolgozik benne