szerző:
hvg.hu

Egy német cégnek adta el stabilan nyereséges hengergumizó cégét Gyurcsány Ferenc.

Egymilliárd forintért adta el Gyurcsány Ferenc az egykori Taurusból leszármazott, bábonymegyeri Béta-Roll Zrt.-t – jelent meg a vállalkozás honlapján. A cég 88%-os részvénycsomagját, 4 millió eurós cégérték alapján a német Böttcher GmbH vásárolta meg 2016. januári hatállyal a Dobrev Klára vezette, Gyurcsány Ferenc által tulajdonolt Altus Portfolió Kft.-től és a menedzsment két tagjától.

A hengergumizással foglalkozó Béta-Roll magáról azt közölte, hogy főként nyomdai, műanyag, fém-, fa- és papíripari ügyfelek kiszolgálását végzi és az ehhez szükséges gyártási kapacitással rendelkezik Magyarországon, Vajdaságban és Székelyföldön, illetve egy kereskedelmi képviselettel Horvátországban. Jelenleg 120 főt foglalkoztatnak, írják, és azt is hozzáteszik, hogy a cég az elmúlt 25 évben állami támogatást nem kapott, közbeszerzésen nem indult. A Béta-Roll 2014-ben 932 millió forint árbevételt ért el.

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!