szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Új vagyonkezelő céget jegyeztetett be pénteken Spéder Zoltán cemp-x online Zrt. néven - tudtuk meg. Az index.hu sorsa lehet a tét.

Tízmillió forint alaptőkével új vagyonkezelő céget alapított Spéder Zoltán, a kormányzatnál mostanra kegyvesztetté lett milliárdos. A pénzügyi szférából már kiszorított üzletember médiavállalkozásai is veszélyben vannak: az Index-csoport még áll, de például a portfolio.hu-t üzemeltető NET Média Zrt. már új kezekbe került.

A cemp-x online Zrt. egyedüli tulajdonosa Spéder, az igazgatóságba Ziegler Gábor, Pusztay András és Prigyeni Lénárd Ferenc került be. Az új társaság a milliárdos mostani médiaholdingja, a Közép Európai Média és Kiadó Zrt. (CEMP) angol rövidítésére utal, ez a társaság a tulajdonosa az Index.hu Zrt.-nek is.

Az új cég létrehozása összefüggésben lehet a hírportál sorsával, hiszen a Ziegler és Pusztay az Index.hu Zrt. igazgatósági tagjai. Prigyeni pedig fejlesztőmérnök, aki az index.hu és a CEMP fejlesztési stratégiájának kidolgozásában vett részt (2007-től a CEMP csoporthoz tartozó Inda-Labs Zrt. programigazgatója. 2011-től az igazgatóság tagja). A cégvezetésben – szemben az index.hu kiadójával – Spéder nem vállalt szerepet.

A cégcsoport – amelyben már van egy CEMP-X Kulturális Kft. – sietős átalakítására utal, hogy a cemp-x online létrehozásáról tegnapelőtt született meg a végső döntés, a NET Média eladását pedig tegnap tették közhírré, ugyanazon a napon, amikor Spéder befizette a cégalapításkor szükséges alaptőkerészt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!