szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Önálló cégként folytatja a Net Média Zrt., kivásárolták a CEMP-ből.

A Balogh Gabriella és Bán Zoltán tulajdonában álló NT2016 Kft. 2016. október 26-án megvásárolta a Portfoliót kiadó Net Média Zrt.-t a CEMP-től – olvasható a cég közleményében.

A Net Média Zrt.-hez tartozik a Portfolio internetes gazdasági újságon kívül, a Penzcentrum.hu, az Agrarszektor.hu agrárgazdasági szakportál. A társaság számos konferenciát és egyéb rendezvényt szervez, Budapesten, vidéken, és külföldön, de nevéhez köthető a Portfolio Online Tőzsde, illetve a Portfolio Financial pénzügyi adatszolgáltatás is. A tranzakció keretében a vevők birtokába kerül az Alfatrader márkanéven deviza és CFD kereskedési szolgáltatásokat kínáló CEMP Trade Kft. A vevők kölcsönből és saját forrásból finanszírozzák a management buyout tranzakciót.

Balogh Gabriella a CEMP igazgatósági tagja, az MLSZ elnökségi tagja és számos alapítvány tevékenységét segíti. Bán Zoltán 2000-ben csatlakozott a Net Médiához, 2009 óta a társaság vezérigazgatója.

Spéder két hete az FHB Bankban meglévő érdekeltségét adta el csaknem 7,5 milliárd forintért, s lemondott bankelnöki tisztségéről is.

Az üzletember, aki korábban olyan helyzetben volt, hogy ő vezényelhette le a takarékszövetkezeti rendszer átalakítását, mára kegyvesztetté vált, de hogy ennek mi az oka, nem tudni pontosan.

Tavaly ősszel már érezni lehetett a zavart az erőben: akkor a jegybank súlyos bírságokat szabott ki az FHB pénzintézetekre, aztán a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő támadta azokat. Hamarosan megkezdődött a kormányhoz közeli sajtóorgánumok lejárató kampánya is: június elején a Magyar Időkben írtak Spéder offshore-cégeiről, majd a TV2 Tények Extra című műsorában vetítettek róla riportot.

Közben házkutatást is tartottak az üzletembernél, mivel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal átfogó vizsgálatot indított a CEMP-pel szemben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!