szerző:
hvg.hu

A Tesco sajtóosztályának 19 órás adatai szerint a pénteken indult sztrájk miatt szombat este összesen 27 egységük volt zárva. A szakszervezetek szerint a sztrájk sikeres és eredményes.

A Tesco 206 magyarországi áruházából szombat este 7 órakor 179 volt nyitva.

Összesen 27 volt zárva a társaság sajtóosztálya szerint, ebből 12 hipermarket, 15 pedig kisbolt. Ezekben, mint fogalmaznak, „nem biztosított a vásárlók megfelelő színvonalú kiszolgálása”, és a bezárt üzleteik száma kisebb, mint péntek este 9-kor volt.

A szombat este zárva lévő áruházak a következők a Tesco szerint:

Paks

Sátoraljaújhely

Székesfehérvár, Palotai u.

Tapolca

Tököl

Ózd

Győr, Hédervári u.

Győr, Lajta u.

Győr, Mécs L. u.

Győr, Hunyadi u.

Győr, Bartók B. u.

Győr, Herman O. u.

Budapest, Andor u.

Budapest, Bartók Béla u.

Budapest, Fehérvári út

Budapest, Szt. László u.

Budapest, Hasadék u.

Budapest, Vihar u.

Debrecen, Szentgyörgyfalvi u.

Ócsa

Szolnok

Szigetvár

Szombathely, Gazdag E. u.

Esztergom

Kecskemét, Izsáki u.

Karcag

Komló

A szakszervezetek szombat este sikeresnek és eredményesnek nevezték a Tesco-sztrájkot. Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke azt mondta: országosan óriási a támogatottsága a munkabeszüntetésnek, és az ő adataik szerint 120 áruházban sztrájkolnak a munkavállalók.

Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete sztrájkbizottságának elnöke pedig azt közölte, hogy az eddigi tárgyalásokhoz képest hétfőtől "más típusú" tárgyalás kezdődik majd. Nem lehet többé azt mondani, hogy a szakszervezet által felnagyított nehézségekről van szó – vélte. A sztrájk eredményességét azt is mutatja szerinte, hogy volt olyan áruház, ahol pénteken még nem sztrájkoltak, de szombaton már igen. Viszont olyan áruház nem volt, ahol a pénteki sztrájk után szombaton ne folytatták volna a munkabeszüntetést – tette hozzá.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!