szerző:
hvg.hu

Kiderült, ki rendezi idén a hétvégi Nemzeti Vágtát: az a cég, amelyik 2011 óta minden évben. Mégis történt egy változás.

A Lovas-Show Kft. rendezheti ismét a Nemzeti Vágtát, a hétvégi fővárosi rendezvény lebonyolításáért 140 millió forintot kap a társaság – derül ki a Közbeszerzési Értesítőből. A megbízás - amely hirdetmény nélkül, tárgyalás útján köttetett - nem különleges, a Lázár-testvérek által 2006-ban alapított cég régóta rendezője az idén 10. alkalommal megrendezett lovas eseménynek.

A Nemzeti Vágtát 2011-ben adta el a Vágta G.T. Kft. a Lovas-Show Kft.-nek. A Vágta G.T. Kft. két tulajdonosa Tamás István üzletember, az International Business School rektora és Geszti Péter volt, ők azzal indokolták, hogy lemondanak a rendezésről, hogy nem látták biztosítottnak a nyereséget. Azóta az állam is támogatja a rendezést, idén 180 millió forintot különítettek el a költségvetésből a rendezvényre.

Lázárék másképp is kötődnek a Vágtához: a szervező – egyben a mostani tendert kiíró – Magyar Lovassport Szövetség és a Nemzeti Vágta elnöke is Lázár Vilmos.

Az annál meglepőbb, hogy a társaság néhány hete már nincs a Lázár testvérek tulajdonában: a cégadatok szerint augusztusban váltott tulajdonost a kft., a Lázár Holdingtól Gőz Lászlóhoz került át. A zenész sincs távol a Vágtától: ő a rendezvény technikai igazgatója.

Még áprilisban eladta részét a cég másik tulajdonosa, a Mondok Kft. is. Utóbbi cég Mondok József (a Magyar Lovassport Szövetség alelnöke) és felesége tulajdonában van. Mondok az év elején került a hírekbe, mikor kiderült, vadászháza építésére igényelt és kapott 35 millió forint uniós támogatást. Ennek visszafizettetéséről júniusban döntött a Miniszterelnökség.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!