szerző:
hvg.hu

Így éli túl a műanyag azokat, akik az erdőben hagyják.

Nem kell az óceánokig menni, ha rémtörténeteket akarunk látni a műanyagok környezetszennyezésével kapcsolatban. A Facebookra egy kiránduló posztolt ki egy képet az erdőben talált tejes zacskóról, amelyen a pontos lejárati dátum ugyan már nem látszik, de az igen, hogy a gyártás idején egy liter tej 3,60 forintba került.

Az árból kiindulva sem tudjuk ugyan pontosan megállapítani, hogy mióta nem bírt lebomlani a nejlon. Az viszont biztos, valamikor 1960 és 1972 között gyárthatták, mivel a tej ára 1973. január 8-ig ragadt be ezen a szinten.

Vagyis a zacskó legalább 46 éve szennyezi a környezetet.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

 (Borítóképünk illusztráció)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!