Bicsérdi Ádám
Bicsérdi Ádám

Az idei magyar Oscar-nevezés, Enyedi Ildikó filmje a Netflixre kerül fel, így azokban az országokban, ahol a szolgáltatás elérhető, bárki megnézheti majd a magyar alkotást. Európában pedig az HBO-n és az HBO Go-n lehet majd megnézni a filmet.

A Netflix vásárolta meg a berlini világpremierje óta díjat díjra halmozó, Borbély Alexandra és Morcsányi Géza főszereplésével készült mozi, a Testről és lélekről észak-amerikai jogait, amelynek értelmében Enyedi Ildikó filmje február 21-től lesz elérhető a streaming-felületen – írja a deadline.com.

A Berlinalén Arany Medvével elismert, négy Európa Filmdíjra jelölt alkotás a Netflixszel kötött megállapodás szerint az Egyesült Államokban, Kanadában, Dél-Amerikában (Brazília kivételével), Dél-Afrikában, Indiában, Pakisztánban, Afganisztánban, Butánban, Bangladesben, Srí Lankán és Mongóliában is látható lesz.

A Netflix-hírrel párhuzamosan az is kiderült, hogy a Testről és lélekről a tervek szerint a jövő év februárjától Magyarországon és Európa 19 országában kizárólag az HBO GO-n és az HBO-n lesz látható.

A film szeptember óta egyébként a németországi, brit és svéd mozikban fut, októberben Norvégiában, Franciaországban és Svájcban mutatták be, de a sor még folytatódni fog.

A Magyarország hivatalos Oscar-nevezésének számító Testről és lélekről mozis amerikai premierje november 12-én lesz az Amerikai Filmintézet rangos fesztiválján, az AFI Festen. De még lehet ennél is fontosabb vetítése lesz a filmnek november 16-án, amikor a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szervezetének tagjai (HFPA), a Golden Globe szavazói nézik meg Enyedi Ildikó alkotását.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!